• PRO TV
  • Primul spital unde a fost internat Florin Piersic: S-a prezentat cu septicemie. A fost confirmată infecție cu stafilococ auriu

Primul spital unde a fost internat Florin Piersic: S-a prezentat cu septicemie. A fost confirmată infecție cu stafilococ auriu

Primul spital unde a fost internat Florin Piersic: S-a prezentat cu septicemie. A fost confirmată infecție cu stafilococ auriu

Florin Piersc a fost tratat în patru spitale într-o lună, iar prima unitate la care a ajuns a fost Spitalul Militar din Cluj, pe data de 17 aprilie.

Într-un comunicat transmis vineri, Spitalul Militar din Cluj, a făcut o serie de precizări despre cele două săptămâni în care actorul a fost internat în această unitate medicală. Spitalul precizează că Florin Piersic s-a prezentat la spital în data de 17 aprilie, cu septicemie, pentru care simptomele debutaseră în urmă cu trei zile.

Analizele efectuate imediat după internare au confirmat infecția cu stafilococ auriu. Spitalul mai explică procedurile efectuate până la transferul la Institutul Inimii, la 30 aprilie.

Comunicatul Spitalului Militar Cluj:

Având în vedere informațiile apărute în spațiul public și acuzele aduse la adresa spitalului nostru, cu acordul maestrului Florin Piersic și al soției acestuia, transmitem informații suplimentare în legătură cu actul medical acordat de către instituția noastră.

Pacientul Florin Piersic s-a prezentat în data de 17 aprilie cu o stare generală alterată în contextul unei septicemii. Simptomele au debutat cu trei zile anterior prezentării la spital, conform declarațiilor membrilor familiei. Pacientul fost evaluat rapid în serviciul de urgență al spitalului, unde s-a constatat existența unui proces inflamator la nivelul genunchiului protezat și analizele de laborator au confirmat existența unui proces septic.

S-au recoltat încă de la prezentare hemoculturi și urocultură care s-au pozitivat cu stafilococ auriu.

Același germen a fost evidențiat și la nivelul protezei articulare. S-a inițiat tratament antibiotic, iar după stabilizare clinică și pregătirea intervenției chirurgicale, s-a efectuat procedura ortopedică pentru asanarea procesului septic de la nivelul protezei implantate în alt serviciu în urmă cu 5 ani.

Încă de la internare a existat suspiciunea identificării unui proces septic la nivelul valvelor cardiace, fapt confirmat prin ecocardiografie, care a evidențiat însămânțare bacteriană și la nivelul stimulatorului cardiac implantat în urmă cu aproximativ 10 ani la Institutul Inimii din Cluj-Napoca. Ulterior, s-a solicitat consult de specialitate la Institutul Inimii din Cluj-Napoca și conform recomandărilor comisiei multidisciplinare care a evaluat pacientul, s-a decis transferul acestuia pentru tratament de specialitate în serviciul respectiv, la data de 30 aprilie. Apoi, medicii din Institutul Inimii din Cluj-Napoca, de comun acord cu familia, au decis transferul pacientului la București.

În ceea ce privește relaționarea cu mass-media pe acest subiect, precizăm faptul că instituția noastră a respectat dorința familiei și prevederile legale privind activitatea de informare și relații publice în Ministerul Apărării Naționale.

Florin Piersic, reevaluat cardiologic

Potrivit celor mai recente informații, actorul a fost reevaluat cardiologic, vineri, iar starea sa generală este una stabilă, fără modificări semnificative față de zilele anterioare. În urmă cu o zi, Florin Piersic a fost mutat din secția ATI într-un salon din Compartimentul septic al Spitalului Foișor. Actorul în vârstă de 88 de ani a început să se deplaseze pe distanțe scurte cu ajutorul unui cadru de mers, după cum au anuntat reprezentanții unității medicale.

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni