• PRO TV
  • Echipele Rapid și FCSB, în roz la derby-ul etapei pentru a susține Fundația Renașterea și a încuraja participarea la Race for the Cure Romania, ediția a 10-a

Echipele Rapid și FCSB, în roz la derby-ul etapei pentru a susține Fundația Renașterea și a încuraja participarea la Race for the Cure Romania, ediția a 10-a

Echipele Rapid și FCSB, în roz la derby-ul etapei pentru a susține  Fundația Renașterea și a încuraja participarea la  Race for the Cure Romania, ediția a 10-a

Derbyul etapei de duminică 19 mai a debutat cu ambele echipe ce intra pe stadionul din Giulești, Rapid București și FCSB, arbitrii, precum si juniorii de la Rapid, care îi însoțesc pe jucători, în tricouri Roz. Acest gest este pentru a sustine campania Fundatiei Renasterea de lupta pentru prevenirea si combaterea cancerului la femeile din Romania, cu ocazia cursei caritabile Race for the Cure Romania, ce se va desfasura la Bucuresti pe 8 iunie.

Sportivii au acceptat propunerea Fundației Renașterea și a Fundației Superbet, din convingere ca aceasta schimbare cromatica va crea un impact asupra tuturor fanilor Rapidului si FCSB, dar si a iubitorilor fotbalului in general, de a deveni suporteri ai Sanatatii Femeilor din viata lor. Acest lucru se poate întâmpla prin participarea la cursa caritabila Race for the Cure Romania, editia a 10-a www.raceforthecure.eu/ro

Fundatia Renasterea anunta că ediția aniversară a traditionalei curse Race for the Cure Romania 2024, din 8 iunie, este dedicată celebrării femeilor care au învins cancerul de sân, dar și strangerii de fonduri necesare pentru prevenirea si diagnosticarea precoce a cancerului la femei și oferirea de peruci din par natural pentru femeile si copiii diagnosticati cu cancer.

Gestul echipelor Rapid și FCSB este o incurajare indreptata catre toti barbatii, sa fie alaturi de femeile din viata lor, atunci cand acestea se confrunta cu temeri si cu diagnostice dramatice care le pot afecta sanatatea, echilibrul si starea emotionala. Statisticile arata ca, in Romania, sunt numeroase cazurile in care femeile diagnosticate cu cancer nu au alaturi de ele in lupta cu aceasta boala, partenerul de viata.

Știu cât de atasati sunt sportivii de culorile clubului lor. Gestul lor, de a purta înaintea unui meci atât de important, tricoul Roz, de sustinere a cauzei Fundației Renașterea este unul extrem de puternic și plin de empatie. Toți jucătorii au în viețile lor femei pe care le iubesc si carora le datoreaza viata, fericirea, poate chiar si performantele sportive. Trebuie sa avem grija de ele si de sanatatea lor si sa le incurajam sa mearga la controalele medicale periodice. Fundația Renașterea face acest lucru de 23 de ani, iar in ultimii 10, a organizat cursa caritabila Race for the Cure, pentru a sarbatori Sanatatea si pe invingatoarele in lupta cu cancerul, dar si pentru a strange fonduri în vederea oferirii de analize medicale gratuite pentru femeile vulnerabile”, a declarat Mihaela Geoană, președinta Fundației Renașterea.

„Această inițiativă evidențiază rolul pe care sportul și evenimentele caritabile îl joacă în creșterea gradului de conștientizare cu privire la educația pentru sănătate. Fundația Superbet este mândră să sprijine Race for the Cure deoarece credem că în sport, ca și în viață, strategia, conștientizarea, jocul în echipă și depistarea timpurie sunt primordiale. Tricourile roz purtate de remarcabilii jucători ai echipei Rapid București sunt mai mult decât o ținută vestimentară; sunt o declarație de solidaritate, compasiune și o aducere aminte că, împreună, putem învinge cancerul”, a declarat Augusta Dragic, președintele Fundației Superbet. 

Echipa Rapid Bucuresti schimbă, pentru a doua oara in istoria sa, culorile echipamentului de joc, din celebrul visiniu in roz, prima dată întâmplându-se acest lucru în anul 2020, când cursa caritabilă se desfășura în format digital din cauza pandemiei.  

Race for the Cure este cea mai mare cursa internațională destinată promovării sănătății și luptei împotriva cancerului de sân, cel mai mare și de succes eveniment de informare și de strângere de fonduri pentru sănătatea femeii.  

Ediția din acest an, din Romania ce va avea loc pe 8 iunie, in Rondul Kisellef, pe langa prezența la cursa fizica din București, oferă posibilitatea locuitorilor din alte orașe din țară sau din diaspora să susțină și să doneze pentru femeile din România pentru prevenția și combaterea cancerului de sân și de col uterin, prin intermediul platformei europene www.raceforthecure.eu/ro. Înscrierile și donațiile pentru România se pot face și pe siteul www.fundatiarenasterea.ro  

Participanții la cursa din 8 iunie, ce va avea punctul de start / sosire in Rondul Kiseleff, se vor bucura, alături de familie, colegi si prieteni de o mulțime de surprize: 

  • Program de încălzire pe muzică, 
  • Jocuri educative și activități distractive pentru copii, 
  • Photo fun booth, 
  • Trofee și diplome pentru cea mai numeroasă, gălăgioasă, amuzant 

costumată, generoasă sau inimoasă echipă, 

  • Fiecare participant va fi înscris la Tombola Renașterea (cu premii 

atractive și surprize, pentru toate categoriile de vârstă) 

  • Învingătoarele în lupta cu cancerul, Doamnele in Roz, vor participa la  

Tombola Roz 

Cursa nu este competitivă, sărbătorim sănătatea, îmbinând sportul distracția și emoția, printr-o plimbare sau alergare roz. 

Fondurile strânse vor fi folosite pentru a oferi investigații medicale gratuite femeilor vulnerabile si peruci din par natural pentru pacientele si copiii diagnosticati cu cancer. 

Traseul cursei de alergare / plimbare de 4 k din București este următorul :  Start – Rondul Kiseleff catre Piata Arcul de Triumf, unde se virează dreapta (fara inconjurarea Arcului), pe banda 1 de circulatie si trotuarul dreapta al Bd Maresal Constantin Prezan, pana la Piata Charles de Gaulle, continuând pe Bd Aviatorilor pe bretea si trotuar pana la Piata Victoriei, unde se vireaza dreapta pe Bd Kiseleff pana la zona de eveniment si locul de SOSIRE (sensurile de alergare/plimbare 4 km vor fi delimitate de garduri si banda semnalizatoare). Pink walk 0.7 km are urmatorul traseu : Start – Rondul Kiseleff spre Arcul de Triumf, pana la Piateta Regelui (intersectia cu Bd Ion Mincu), unde se intoarce in loc, pe dreapta pe trotuar, spre zona de eveniment si SOSIRE, (sensul de alergare/plimbare 0.7 km vor fi delimitate de garduri si banda semnalizatoare). 

Taxa de înscriere la Race for the Cure România este de 60 lei pentru adulți și 30 lei pentru copiii sub 18 ani. Fiecare participant primește un kit (tricou și număr de participare), apă (1 punct de hidratare pe traseu si la Sosire), o înscriere la Tombola Renașterea și o medalie la terminarea cursei. 

Kitul de participare poate fi ridicat de la sediul Fundației Renașterea (strada Virgil Pleșoianu nr. 87, sector 1, București), în perioada 20 mai - 7 iunie, în intervalul orar 10-18. Se poate opta și pentru primirea kit-ului prin curier, odată cu înscrierea electronică (costul transportului se achită la firma de curierat și este platit de destinatar).  

La ediția din 2023 a cursei Race for the Cure România au participat peste 3100 de persoane, iar 120 au fost invingatoare în lupta cu cancerul.  

La fiecare dintre edițiile anterioare a fost foarte apreciată la competiția între echipe pentru cea mai numeroasă, gălăgioasă, amuzant costumată, originală, generoasă sau inimoasă echipă. 

Pentru înscrierea unei echipe direct la sediul Fundației, se poate trimite un mesaj de solicitare pe adresa de email :  [email protected] / [email protected] 

Înscrieri online : https://www.raceforthecure.eu/ro/Races/Race/Id/17  

 

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni