• PRO TV
  • A murit Costel Constantin! Celebrul actor avea 81 de ani

A murit Costel Constantin! Celebrul actor avea 81 de ani

A murit Costel Constantin! Celebrul actor avea 81 de ani

Este doliu în lumea teatrului, după ce Costel Constantin s-a stins din viață, la vârsta de 81 de ani! Anunțul trist a fost făcut public de Teatrul Național I.L. Caragiale din București.

Costel Constantin s-a stins din viață la 81 de ani! Celebrul actor a fost văzut ultima dată pe scenă în spectacolul „Omul care a văzut moartea”, la Teatrul Național „I. L. Caragiale” din București.

Anunțul trist a fost făcut public de reprezentanții teatrului, însă nu au fost oferite detalii cu privire la cauza decesului.

„Cu adâncă tristețe anunțăm trecerea la Veșnicie a marelui actor COSTEL CONSTANTIN, un coleg minunat, un artist desăvârșit, cu o lungă și o prodigioasă carieră atât în teatru, cât și în film, cu zeci de roluri memorabile!”


Costel Constantin s-a născut pe 20 octombrie 1942, la Galați.
A absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică din București, la clasa profesor Beate Fredanov, în 1964.Printre rolurile sale celebre se numără aparițiile pe scena Teatrului Național din București, unde a colaborat cu regizori de renume și a interpretat personaje dintr-o gamă variată de piese clasice și contemporane.
A debutat pe scena Teatrului Național București în 1970, cu rolul Nick din piesa „Cui i-e frică de Virginia Woolf?” de Edward Albee.
A jucat în zeci de piese, printre care se numără Săptămâna patimilor de Paul Anghel, Regele Lear de William Shakespeare, Năpasta, O scrisoare pierdută de I.L. Caragiale, Alexandru Lăpușneanu de Virgil Stoenescu, Azilul de noapte de Maxim Gorki, Apus de soare de Barbu Ștefănescu Delavrancea, Steaua fără nume de Mihail Sebastian, Crimă pentru pământ după Dinu Sararu, Sâmbătă, duminică, luni de Eduardo De Filippo, Sinucigasul de Nikolai Erdman.
Ultima oară a putut fi văzut pe scenă în iunie 2023, în spectacolul „Omul care a văzut moartea”, un rol remarcabil, pe care l-a însuflețit în peste 200 de reprezentații de-a lungul a zece ani.
Dumnezeu să-l aibă în paza Sa! Condoleanțe familiei!”, a fost anunțul trist al teatrului.

Sursă foto: Facebook

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni