• PRO TV
  • Buni de plată! Ce sumă primește familia lui Schumacher după interviul fals generat de AI cu fostul pilot din Formula 1: Sute de mii de euro despăgubiri

Buni de plată! Ce sumă primește familia lui Schumacher după interviul fals generat de AI cu fostul pilot din Formula 1: Sute de mii de euro despăgubiri

Buni de plată! Ce sumă primește familia lui Schumacher după interviul fals generat de AI cu fostul pilot din Formula 1: Sute de mii de euro despăgubiri

În urmă cu aproximativ un an, revista-tabloid Die Aktuelle din Germania publica pe prima pagină un fals interviu cu Michael Schumacher, în care răspunsurile fuseseră generate de Inteligența Artificială (AI).

Gallery

​„Michael Schumacher: Primul interviu!”, era titlul care apărea pe prima pagină a tabloidului, alături de o poză cu Michael Schumacher și de subtitlul: „Pare înşelător de real”.

Imediat s-a iscat un scandal uriaș, iar Anne Hoffmann, editorul-şef de la Die Aktuelle a fost concediată.

„Acest articol de prost gust şi amăgitor nu ar fi trebuit să fie publicat niciodată. El nu corespunde în niciun fel cu standardele jurnalistice pe care noi şi cititorii noştri le aşteptăm din partea unui grup media precum Funke”, spunea la acea vreme Bianca Pohlmann, directoarea diviziei de reviste din cadrul grupului german.

Acum, la un an distanță, după ce familia lui Michael Schumacher a dat în judecată grupul de presă, pe motiv că interviul era fals și generat cu ajutorul AI, a venit și decizia instanței!

Potrivit celor de la BBC, soția fostului pilot de Formula 1 va primi 200.000 de euro drept despăgubiri din partea celor care au editat revista. Informația a fost confirmată pentru Reuters și de către purtătorul de cuvânt al familiei lui Michael Schumacher.

Sursa foto: Profimedia 

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni