• PRO TV
  • Producatorii autohtoni de tablete vand 600 de unitati pe luna. Cat costa iPad-ul si laptopurile romanesti FOTO

Producatorii autohtoni de tablete vand 600 de unitati pe luna. Cat costa iPad-ul si laptopurile romanesti FOTO

Producatorii autohtoni de tablete vand 600 de unitati pe luna. Cat costa iPad-ul si laptopurile romanesti FOTO

Nu doar electronicele de import sunt fiabile. Cel putin asta spun producatorii romani de electronice care raporteaza cresteri consistente ale vanzarilor si vin pe piata cu calculatoare si chiar tablete, ce le concureaza usor pe cele din strainatate. Spre exemplu, compania Televoice a vandut, in cinci luni, 3.000 de tablete.

Daca pana acum, strainii erau atrasi de forta de munca ieftina si veneau in Romania ca sa produca laptopuri sau chiar frigidere, iata ca acum lucrurile stau exact invers. Romanii si-au invatat lectia si acum produc tablete si desktopuri pe care le vand pe piata autohtona. In plus, isi vor extinde in Europa Centrala si de Est.

Spre exemplu, compania Televoice are in portofoliu un cititor electronic, dar si doua tablete, dintre care una pe care producatorii o numesc chiar un "iPad killer". Tableta Android va fi lansata din 25 iulie la preturi ce incep de la 1.499 pentru varianta Wi-Fi. Evolio Neura este echipata cu cel mai rapid procesor disponibil pentru tablete: Nvidia Tegra 2 si are un display de 9,7 inci. Compania vrea sa vanda circa 1.000 de astfel tablete pe luna, dupa ce produsul anterior s-a vandut in 3.000 de exemplare, din 14 februarie si pana acum.

"Piata autohtona este dominata de tabletele iPad, in 2010, potrivit GfK, 75% din unitatile vandute erau tablete Apple, ca in primul semestru din an cota producatorului sa scada la 65%. Potential de crestere exista si pentru alti producatori", explica Liviu Nistoran, CEO-ul companiei Televoice.

El spune ca in a doua jumatate a anului va aparea si varianta de business a gadgetului. Aglomeratie pe piata tabletelor In toamna, compania va scoate pe piata si un e-reader cu ecran tactil, dupa varianta Evobook care a aparut pe piata anul trecut. Evobook s-a vandut in circa 1.200 de exemplare.

Intra pe www.incont.ro ca sa citesti detalii!

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni