• PRO TV
  • Ceaiurile de menta, scortisoara, verde si portocal, ideale pentru silueta ta! VIDEO

Ceaiurile de menta, scortisoara, verde si portocal, ideale pentru silueta ta! VIDEO

Ceaiurile de menta, scortisoara, verde si portocal, <span style="color: rgb(255, 0, 0);">ideale pentru silueta ta</span>! VIDEO

"Va confruntati cu o stare de disconfort, iar cantarul arata cateva suta bune de grame peste greutatea normala? Atunci de vina ar putea fi retentia de lichide cauzata de caldura. Asadar, racoriti-va cu ceaiuri de menta, scortisoara si portocala, care dreneaza tot organismul. Sau incercati remediile homeopate care functioneaza si in cazul acumularii de lichide", ne sfatuieste Oana Cuzino.

Vara, deshidratarea poate avea efecte nedorite. Organismul care nu primeste lichide va face rezerve de apa pe care o va recicla. Aceasta se incarca in timp cu toxine si se va transforma in retentie. Aceasta poate aparea insa si dupa un consum crescut de sare sau dupa mentinerea aceleiasi pozitii cateva ore bune.

"Circulatia de intoarcere la un moment dat incetineste, stagneaza sangele in periferie, lichidele patund in testurile periferice, in pielea din spate si apare edemul.
Consumul de apa combate acest fenomen. Insa cantitatile de lichid trebuie crescute mult in cazul in care transpirati excesiv. Minim 2 litri devine o gluma atunci cand afara sunt 35 de grade, cam 5 litri pe zi ar trebui sa comsumam ca sa fie proportional cu transpiratia”
, precizeaza dr. Serban Damian, nutritionist.

Alaturi de apa este esential sa va hidratati cu ceaiuri care dreneaza organismul. Pe langa cel de sunatoare, menta, tei, nu ezitati sa folositi si alte sortimente.

Unul dintre cele mai importante ceaiuri, care se poate folosi pentru eliminare de apa sau lichide este ceaiul din fruc ce coacaz negru care are are o puternica actiune antinflamtoare, diuretica”, sustine Daniela Raicu, doctor in stiinte farmaceutice.

Ceaiul din frunze de urzica este si el excelent pe timp de vara. Ideal ar fi sa consumati intotdeauna variantele ecologice. Aceasta pentru ca nu contin substante de sinteza, folosite industria alimentara. Si ceaiul verde poate fi o alternativa, mai ales ca vara e indicat sa limitati cantitatea de cafea.

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni