• PRO TV
  • EA este cea mai puternica femeie din lume. Vezi cine mai e in topul Forbes!

EA este cea mai puternica femeie din lume. Vezi cine mai e in topul Forbes!

<span style="color: rgb(255, 0, 0);">EA </span>este cea mai puternica femeie din lume. Vezi cine mai e in topul Forbes!

Angela Merkel, cancelarul Germaniei, este din nou cea mai puternica femeie din lume, devansând-o pe secretarul american de stat Hillary Clinton si pe presedintele Braziliei Dilma Rousseff, potrivit topului pe 2011 alcatuit de editorii revistei Forbes, informeaza AFP.

Aceasta este pentru a patra oara in ultimii cinci ani când Angela Merkel ocupa prima pozitie in acest clasament anual , dominat de femei de afaceri si de americance.

In 2010, ea a fost "detronata" de Michelle Obama, prima doamna a Statelor Unite ale Americii.

Cele mai puternice 100 de femei din lume, potrivit Forbes, se ocupa de politica, afaceri, organizatii de caritate sau lucreaza in mass-media. In top 100 se regasesc insa si artiste, precum excentrica Lady Gaga, care, la vârsta de 25 de ani, este cea mai tânara dintre femeile incluse in aceasta lista si ocupa pozitia a 11-a.

Aceste femei, cu vârste cuprinse intre 25 de ani si 85 de ani, controleaza impreuna un fond total de 30.000 de miliarde de dolari, potrivit Forbes.

Media lor de vârsta este de 54 de ani, iar 22 dintre ele sunt celibatare.

Potrivit Reuters, Forbes a alcatuit aceasta lista tinând cont de trei criterii: averea personala, "o componenta traditionala, sociala si media" si "punctele de putere de baza". In cadrul celui de-al treilea criteriu enumerat, editorii Forbes au analizat pentru fiecare candidata daca aceasta a avut "un impact in mai multe sfere de influenta sau daca este doar o sursa de autoritate singulara".

29 dintre ele sunt directoare de companii, opt sunt sefi de stat. Printre femeile din politica, in afara de Angela Merkel, se mai afla pe lista Hillary Rodham Clinton (locul al doilea), Dilma Rousseff (3), Sonia Ghandi - presedintele Partidului indian al Congresului (7), disidenta birmaneza Aung San Suu Kyi (26), regina Rania a Iordaniei (53), presedintele statului Costa Rica, Laura Chinchilla (86), dar si americanca Sarah Palin (34).

Dintre artiste, actrita americana Angelina Jolie ocupa locul al 29-lea, iar cântareata americana Beyonce Knowles este pe locul al 18-lea.

26 de femei apar in premiera pe aceasta lista prestigioasa: este in special cazul lui Michelle Bachmann (locul al 22-lea), candidata la investitura republicana pentru prezidentialele americane din 2012, si Jill Abramson, director editorial la New York Times.

Printre personalitatile marcante din industria mass-media se numara Oprah Winfrey (locul al 14-lea), Arianna Huffington, fondatoarea Huffington Post (locul al 31-lea), jurnalista Christiane Amanpour (pozitia a 44-a) si britanica Helen Boaden, directoarea grupului BBC News (locul al 51-lea).

Cea mai in vârsta femeie de pe aceasta lista este regina Elizabeth a II-a a Marii Britanii, care, la vârsta de 85 de ani, ocupa pozitia a 49-a.

Anul trecut, Michelle Obama a fost desemnata cea mai puternica femeie din lume. In acest an, ea se afla pe locul al optulea.

Prezentam mai jos primele 15 pozitii din Topul 100 al celor mai puternice femei din lume alcatuit de editorii revistei Forbes:

1 - Angela Merkel, cancelarul Germaniei
2 - Hillary Rodham Clinton, secretarul de stat al Statelor Unite ale Americii
3 - Dilma Rousseff, presedintele Braziliei
4 - Indra Nooyi, directorul general al grupului PepsiCo
5 - Sheryl Sandberg, directorul companiei Facebook
6 - Melinda Gates, copresedinta Fundatiei Bill si Melinda Gates
7 - Sonia Gandhi, presedintele Partidului indian al Congresului
8 - Michelle Obama, prima doamna a Statelor Unite ale Americii
9 - Christine Lagarde, noul director general al Fondului Monetar International (FMI)
10 - Irene Rosenfeld, presedintele grupului Kraft Foods
11 - Lady Gaga, cântareata americana
12 - Jill Abramson, director editorial al publicatiei New York Times
13 - Katheleen Sebelius, secretar la Departamentul pentru Servicii Sociale si Sanatate din SUA
14 - Oprah Winfrey, realizatoare si prezentatoare TV
15 - Janet Napolitano, secretarul Departamentului pentru securitate interna din SUA

Sursa: Mediafax

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni