• PRO TV
  • Obezitatea favorizeaza aparitia herniilor inghinale. Afla ce este de facut! VIDEO

Obezitatea favorizeaza aparitia herniilor inghinale. Afla ce este de facut! VIDEO

Obezitatea favorizeaza aparitia herniilor inghinale. Afla ce este de facut! VIDEO

V-ati ingrasat excesiv? Atunci faceti tot posibilul sa eliminati kilogramele in plus. Obezitatea favorizeaza aparitia herniilor inghinale. Si mergeti urgent la medic. Netratate, herniile cresc in volum si si nu mai pot fi tratate eficient.

Hernia poate fi depistata simplu, daca observati o falsa tumora mobila in momentul in care va miscati. In aceste conditii, mergeti cat mai repede la un chirurg. La barbati, cele mai frecvente sunt herniile inghinale, in timp ce la femei cele femurale apar in numar mare. Aceste probleme apar mult mai des la persoanele supraponderale.

"Explicatia este cresterea presiunii abdominale pe de o parte, pe de alta parte slabirea tesuturilor care constituie partea de rezsitenta a paretelui abodominal", precizeaza dr. Silviu Curea, medic primar chirurg.

Odata aparuta, hernia se poate vindecare doar prin interventie chirurgicala.

"Este o inteventie de suprafata, rapida, nu presupune pierderi de sange, nu are complicatii deosebite", spune dr. Gabriel Mitulescu, medic primar chirurg.

Cu cat ajungeti mai repede la operatie, cu atat mai rapida este recuperarea. Si nu ingorati cele doua riscuri majore ale unei hernii lasate netratata.

"Complicatia tipica si cea mai periculoasa este ocluzia intestinala prin strangularea unui segment din tubul digestiv sau prin stangularea vascularizatiei unui organ", avertizeaza dr. Gabriel Mitulescu, medic primar chirurg.
 

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni