• PRO TV
  • Nadia Comaneci implineste astazi 50 de ani!

Nadia Comaneci implineste astazi 50 de ani!

Nadia Comaneci implineste astazi 50 de ani!

Cea mai cunoscuta gimnasta din toate timpurile, Nadia Comaneci, prima sportiva din lume care a luat nota maxima in acest sport, la Jocurile Olimpice de vara de la Montreal 1976, implineste sambata 50 de ani.

La Jocurile Olimpice de la Montreal, Nadia a devenit prima gimnasta din era moderna a acestui sport care a primit nota 10, dupa prestaţia ei la paralele inegale. Pana la sfarsitul competiţiei, gimnasta din Romania a mai obţinut inca sase note de zece. Nadia Comaneci a cucerit trei medalii de aur la Montreal, la individual compus, barna si paralele inegale, o medalie de argint pe echipe si o medalie de bronz la sarituri. Dupa JO de la Montreal, Nadia a aparut pe coperţile revistelor Time, Newsweek si Sport Illustrated, toate in aceeasi saptamana.

Totodata, Nadia Comaneci este presedinte de onoare al Federaţiei Romane de Gimnastica, presedinte Onorific al Comitetului Olimpic si Sportiv Roman, Ambasadorul Sporturilor Romanesti si membru al Fundaţiei Federaţiei Internaţionale de Gimnastica.

Impreuna cu soţul sau deţine Academia de Gimnastica Bart Conner Gymnastics Academy din Oklahoma City.

In ianuarie 2007, a fost distinsa de Comitetul Olimpic si Sportiv Roman cu titlul de cea mai buna sportiva a secolului XX, iar din partea Comitetului Internaţional Olimpic a primit de doua ori Ordinul Olimpic.

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni