• PRO TV
  • ACESTA este topul celor mai profitabile vedete de la Hollywood in 2011: Cine conduce clasamentul

ACESTA este topul celor mai profitabile vedete de la Hollywood in 2011: Cine conduce clasamentul

ACESTA este topul celor mai profitabile vedete de la Hollywood in 2011: <span style="color:#f00;">Cine conduce clasamentul</span>

Revista Forbes a realizat si in acest an topul celor mai profitabili actori de la Hollywood. Vezi cine aduce cele mai mari incasari producatorilor de film americani.

Kristen Stewart, una dintre vedetele francizei "Amurg/ Twilight", ocupa prima pozitie in topul celor mai profitabili actori de la Hollywood, alcatuit in fiecare an de revista Forbes.

Anne Hathaway, Robert Pattinson si Daniel Radcliffe ocupa pozitiile urmatoare in acest top Forbes al celor mai profitabili actori, care compara salariile primite de starurile hollywoodiene cu incasarile obtinute de filmele in care au jucat, informeaza hollywoodreporter.com.

Intrucât realizarea filmelor din seria "Amurg" nu costa mult - in comparatie cu alte superproductii, realizate cu bugete exorbitante - si genereaza incasari considerabile, la o prima vedere s-ar parea ca starurile din aceasta franciza, care câstiga totusi milioane de dolari pentru un film, sunt platite destul de prost.

Kristen Stewart este platita cu 1 dolar pentru fiecare 55,83 de dolari pe care ii genereaza filmele in care joaca.
La polul opus, potrivit unui alt top facut public de Forbes luna trecuta, se afla Drew Barrymore, ale carei filme obtin profituri de doar 40 de centi pentru fiecare dolar platit actritei americane.

Pe locul al doilea in topul Forbes al celor mai profitabili actori se afla Anne Hathaway, ale carei filme aduc 45,67 de dolari pentru fiecare dolar cu care a fost platita artista. Performanta ei se datoreaza in special succesului rasunator obtinut de animatia 3D "Alice in Tara Minunilor", care a generat, in 2010, incasari de peste 1 miliard de dolari.

Robert Pattinson, colegul actritei Kristen Stewart din franciza "Twilight", ocupa pozitia a treia in acest top. Filmele sale au returnat producatorilor profituri de 39,43 de dolari pentru fiecare dolar platit actorului. Media actorului britanic a fost coborâta de filmele "Water for Elephants" si "Remember Me", care, desi au avut incasari multumitoare, nu s-au putut compara din acest punct de vedere cu succesul de box office al filmelor din franciza "Amurg".

Daniel Radcliffe, starul francizei "Harry Potter", ocupa locul al patrulea. Pentru fiecare dolar primit de actorul britanic, filmele acestuia au generat profituri de 34,24 de dolari.

Actorul american Shia LaBeouf, liderul din 2010 al acestui top, a coborât anul acesta pe locul al cincilea, cu incasari de 29,4 dolari pentru fiecare dolar ce i-a fost platit.

Topul 10 al celor mai profitabili actori de la Hollywood este completat, in ordine, de Robert Downey Jr. (18,74 dolari), Matt Damon (15,83 dolari), Cate Blanchett (15,17 dolari), Meryl Streep (13,54 dolari) si Johnny Depp (12,48 dolari).
Editorii site-ului Forbes.com au analizat veniturile aduse de actorii de la Hollywood care au jucat in cel putin trei filme in ultimii cinci ani (productii ce au rulat in cel putin 500 de sali de cinematograf). Filmele de animatie si cele care au avut premiera dupa 1 iunie 2011 nu au fost luate in considerare.

Mediafax

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni