• PRO TV
  • Face parte dintr-o franciza de 30 de miliarde de $ care a fascinat toata planeta, insa i-a distrus cariera. De ce a renuntat Jake Lloyd din Star Wars la actorie

Face parte dintr-o franciza de 30 de miliarde de $ care a fascinat toata planeta, insa i-a distrus cariera. De ce a renuntat Jake Lloyd din Star Wars la actorie

Face parte dintr-o franciza de 30 de miliarde de $ care a fascinat toata planeta, insa i-a distrus cariera. De ce a renuntat Jake Lloyd din Star Wars la actorie

In 1999, Jake Lloyd era printre cei mai faimosi tineri actori de pe planeta, dupa ce il juca pe micul Anakin Skywalker, in  Star Wars: Amentintarea fantomei, primul film din noua serie Star Wars. La doar 10 ani, Lloyd devenea cunoscut pe plan international cu rolul din celebra franciza creata de George Lucas, insa succesul nu l-a facut deloc fericit.

Astazi, actorul de 22 ani nu vrea sa mai auda de rolul micului Anakin Skywalker care i-a facut viata un iad.  Jake, care acum traieste in Chicago, a fost atat de traumatizat de popularitatea rolului sau din Amenintarea Fantomei, incat a renunat la actorie, dupa ce a mai aparut in rolul lui Anakin in 5 jocuri video. Actorul regreta faptul ca s-a implicat in acest film, mai ales dupa ce a fost desfiintat si acuzat de fani si critici ca a "distrus" filmul. Multi au considerat ca tanarul actor nu a fost potrivit pentru rol.


"Toti ceilalti copii erau rai cu mine. Mereu faceau acel zgomot din film, cand se deschid sabiile si radeau de mine. A fost un calvar toata perioada mea de scolar. Am trait intr-un infern si ajungeam sa dau si 60 de interviuri pe zi" a spus Lloyd recent pentru publicatia The Sun.


Desi a facut si continua sa faca parte dintr-un fenomen cinematografic care a fascinat si fascineaza miliarde de oameni - Star Wars, actorul spune ca filmul i-a facut viata un calvar.





Actorul de declarat  a distrus orice fel de amintire de pe platouri ce avea legatura cu universul Star Wars si este vazut foarte rar la evenimente si festivaluri de benzi desenate.


"Am invatat sa urasc camera atunci cand e indreptata spre mine". Inainte de a aparea in Star Wars, Jake Lloyd a mai avut aparitii episodice in serialul  "Spitalul de urgenta" si a jucat alaturi de Arnold Schwarzenegger in  "Jingle all the way". In 1999, a fost nominalizat la Zmeura de Aur pentru rolul micului Anakin Skywalker.

 

La 35 de ani de la primul film Star Wars, care a scris istorie, George Lucas a decis in 2012 sa relanseze Razboiul Stelelor: Amenintarea Fantomei in format 3D, care a depasit pragul de 1 miliard de dolari incasari. Astfel, Razboiul Stelelor: Amenintarea Fantomei este singurul film din franciza cu astfel de incasari si care a intrat in topul celor mai profitabile filme din toate timpurile.



Valoarea francizei Star Wars a atins fabuloasa suma de 30 miliarde de dolari si este in continua crestere.Valoarea de 30 miliarde de dolari a francizei este compusa din vanzarile box-office (4,27 miliarde dolari) si din licente (20 miliarde dolari), din jocurile video (3 miliarde dolari), din vanzarile de DVD-uri (2,5 miliarde dolari) si din inchirierea filmelor (800 milioane dolari).

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni