• PRO TV
  • Cea mai controversata metoda de invatare a unei limbi straine. Modele sexy si golase, pe post de 'profesoare'

Cea mai controversata metoda de invatare a unei limbi straine. Modele sexy si golase, pe post de 'profesoare'

Cea mai controversata metoda de invatare a unei limbi straine. <span style="color:#f00;">Modele sexy si golase,</span> pe post de 'profesoare'

O scoala virtuala de limbi straine, care foloseste modele atragatoare si sumar imbracate pentru a preda chineza mandarina, a fost dur criticata de feministele din China.

Sexymandarin.com are drept motto "Invata limba mandarina printr-o metoda neconventionala" si are un succes impresionant, inca de la lansarea serviciului, in decembrie anul trecut, scrie telegraph.co.uk

Lectiile de mandarina (un dialect al limbii chineze, vorbit in partea de nord a Chinei) sunt predate de tinere fete in lenjerie intima. Prima lectie de acest gen are deja 300.000 de afisari pe Youtube.



Unii spun ca aceasta metoda va deveni si mai populara, pentru ca prezinta limba mandarina intr-un mod accesibil si atractiv: "Daca ai deschide un manual de chineza, te-ai simti intimidat si descurajat de toate acele caractere speciale. Dar asa, daca treci direct la chineza vorbita, si inca de niste fete frumoase, e total altceva", sustine Kaoru Kikuchi, una din initiatoarele acestui proiect.



Mandarina e limba oficiala in Republica Populara Chineza, cu aproape 900 milioane de vorbitori nativi, iar numarul total al vorbitorilor e estimat pe la 1.4 miliarde. Acum, tot mai multi oameni vor sa invete mandarina, datorita economiei prospere a Chinei, care a devenit una din cele mai importante puteri economice mondiale.

Feministele din China nu sunt, insa, de acord cu aceasta metoda promovata de site-ul sexymandarin.com, pentru ca incurajeaza stereotipurile de gen si imaginea femeii ca obiect sexual, spun ele.

Nici profesorii de mandarina nu cred in eficienta acestui proiect. "Metoda asta e distractiva, dar nu e buna pentru un studiu serios. Vazand clipurile, poti sa uiti foarte usor care e scopul tau si sa te lasi distras de continutul sexual", spune Wu Yue, o profesoara de mandarina de la o scoala din Beijing.

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni