• PRO TV
  • OBSEDATI de Facebook. Vezi cat de departe merg unii oameni pentru a obtine Like-uri de la prietenii virtuali:

OBSEDATI de Facebook. Vezi cat de departe merg unii oameni pentru a obtine Like-uri de la prietenii virtuali:

<span style="color:#f00;">OBSEDATI de Facebook.</span> Vezi cat de departe merg unii oameni pentru a obtine Like-uri de la prietenii virtuali:

Iubita de unii, detestata de altii, reteaua de socializare Facebook ne-a schimbat vietilor tuturor, a modificat felul in care comunicam cu ceilalti si chiar si obiceiurile de shopping.

 

  • Unul din cinci englezi isi exagereaza posturile pe Facebook, ca sa para mai interesante
  • Cei mai inversunati utilizatori de Facebook isi verifica pagina de Facebook de peste 20 de ori pe zi
  • Unii cheltuiesc o groaza de bani pe haine, doar ca sa nu apara in poze pe Facebook imbracati la fel

 

In Marea Britanie, cercetatorii au investigat  mai indeaproape acest fenomen si au descoperit ca unele persoane sufera de “vanitate virtuala”. 

Unul din noua oameni a recunoscut ca isi verifica Facebook-ul de mai mult de 20 de ori pe zi, sustine un nou studiu, care a examinat obiceiurile de pe retelele sociale ale tinerilor cu varste cuprinse intre 18 si 25 ani.

Cei mai inversunati utilizatori ajung sa petreaca pana si 8 ore pe zi pe Facebook, in timp ce media este de 1 ora si 20 minute in fiecare zi. Tot mai multi tineri sunt foarte preocupati de imaginea lor in mediul virtual.

 

Peste o treime (38%) dintre tineri admit ca una din cele mai mari griji ale lor este sa apara in fotografii jenante. Fetele par si mai afectate decat baietii – jumatate dintre ele spun ca ar fi un dezastru pentru ele sa fie vazute de prieteni in ipostaze neplacute pe Facebook.

25% dintre tineri se simt nepopulari si exclusi cand vad ca prietenii lor virtuali merg la petreceri la care ei nu au fost invitati si unul din cinci – 19% - isi exagereaza mesajele pe Facebook pentru a da impresia ca duc o viata mai interesanta.

Un sfert dintre tinerii chestionati au recunoscut, de asemenea, ca isi cheltuie o mare parte din bani pe haine, ca sa nu apara imbracati in aceleasi tinute pe Facebook. “Facebook e o parte importanta din vietile tinerilor de azi, dar pune presiune pe ei sa se integreze in “sistem” si asta poate fi o provocare foarte mare pentru anumite grupuri, cum ar fi studentii fara posibilitati materiale prea mari”, spune Duncan Jennings, co-fondatorul unui site de vouchere din Marea Britanie, care a comandat studiul despre obiceiurile tinerilor in mediul online.

Sursa: dailymail.co.uk

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni