• PRO TV
  • Remedii la indemana. Bautura potrivita pentru orice situatie

Remedii la indemana. Bautura potrivita pentru orice situatie

Remedii la indemana. Bautura potrivita pentru orice situatie

Ne-am obisnuit sa ne stingem setea cu un pahar de apa, un suc sau o cana de lapte rece. Dar probabil ca nu stiai ca aceste bauturi atat de banale si altele ca ele pot sa faca mai mult decat sa ne potoleasca setea.

Am gasit in Revista Time 12 de sugestii potrivite pentru orice situatie. De la zeama de muraturi pana la whisky avem cate o bautura pentru cresterea rezistentei, stimularea imunitatii sau calmarea durerilor de stomac.

Fitness la pahar

Pentru masa musculara: lapte. Explicatia? Contine caseina (o proteina cu digestie lenta), vitamine, carbohidrati si calciu, toate foarte importante pentru dezvoltarea masei musculare. Pentru a slabi: ceai verde. Ceaiul verde este una dintre cele mai consumate bauturi din lume si te poate ajuta sa slabesti pentru ca stimuleaza metabolismul Pentru recuperare dupa efort la sala: apa si lapte cu ciocolata. Prima bautura pe care trebuie sa o consumi este apa pentru ca ai nevoie sa inlocuiesti lichidele pierdute prin transpiratie. Si laptele cu ciocolata este bun pentru are multi carbohidrati. Pentru pregatirea de alergare: apa de cocos sau apa simpla. Apa de cocos este la fel de eficienta ca orice bautura energizanta pentru sportivi. Protejeaza impotriva deshidratarii si asigura rezistenta, dar are mai putine calorii. Pentru crampe musculare: zeama de muraturi. Nu e un remeadiu numai pentru mahmureala, ci si un bun ajutor pentru durerile de picioare. Studiile au aratat ca zeama de muraturi poate sa ne ajute musculatura si creierul sa comunice mai bine atunci cand suntem obositi.

Remedii rapide pentru dureri comune

Pentru dureri de stomac: suc cu ghimbir. 
O bautura e tot ce iti mai lipsea, mai ales cand te doare stomacul. Totusi, ghimbirul merita incercat. Chinezii cred in proprietatile lui benefice asupra stomacului de peste 2.000 de ani si il folosesc pentru a trata durerile, greata sau problemele de digestie. Pentru raceala: ceai cu lamaie si miere. E cel mai simplu si mai utilizat remediu atunci cand ai guturai. In general, lichidele calde ajuta la decongestionarea cailor respiratorii. Iar daca vrei sa incerci varianta tare a acestei bauturi, adauga si un strop de whisky in ceaiul tau de raceala. Pentru gat iritat si rosu: ceai de curcuma (turmeric). Orice lichid ai bea ii va face bine gatului tau, dar acest ceai este si mai potrivit pentru ca turmericul reduce inflamtia. Combina-l cu miere si efectul va fi placut. Pentru constipatie: bauturi cu aloe. 
Aceasta planta are efect laxativ si poate fi remediul cel mai potrivit. De asemenea, poti sa incerci si apa amestecata cu psyllium (o planta cu numeroase fibre).

Bauturi pentru starea de bine

Pentru un somn usor: lapte cald sau ceai de musetel. 
Ambele calmeaza organismul si elimina stresul. Laptele creste si nivelul de melatonina care induce somnul, in timp ce despre ceaiul de musetel cercetatorii japonezi spun ca are efect la fel de bun ca un tranchilizant. Dupa o mancare picanta: lapte sau iaurt. 
Mancarea foarte condimentata te poate lasa si cu niste arsuri neplacute la stomac. Mai ales cea care contine ardei iute. Ca sa ii combati efectele poti sa bei lapte gras, iaurt gras sau kefir. Proteinele si grasimile din ele pot sa atenueze arsurile. Iar laptele care e usor acid poate neutraliza capsaicina( care este o baza) din ardeii iuti. Pentru mahmureala: apa, suc de portocale sau smoothie din banane. Nimic nu merge mai bine in dimineata de dupa chef precum apa plata. Alcoolul deshidrateaza si de aceea ai nevoie de apa ca sa te pui pe picioare. Daca nu isi face efectul incearca un smoothie de banane, bogate in potasiu sau un suc de portocale, care iti va ridica din nou nivelul de zahar din sange, redus drastic din cauza alcoolului.

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni