• PRO TV
  • Par atat de reale, incat ar putea fi fotografii digitale. Cum a ajuns un artist sa-si vanda desenele in creion cu 10.000 de lire:

Par atat de reale, incat ar putea fi fotografii digitale. Cum a ajuns un artist sa-si vanda desenele in creion cu 10.000 de lire:

Par atat de reale, incat ar putea fi fotografii digitale. Cum a ajuns un artist sa-si vanda desenele in creion cu 10.000 de lire:

Uita-te cu atentie la imaginile din galeria foto. La inceput, o sa ti se para ca sunt fotografii cu Amy Winehouse, printesa Diana, Rihanna sau Michael Jackson.

In realitate, insa, sunt portrete facute in creion de un tanar extrem de talentat. Kelvin Okafor este din Marea Britanie si creeaza astfel de desene doar cu ajutorul unui set de creioane, hartie si, cateodata, un carbune.

Povestea tanarului artist este aproape la fel de senzationala ca si operele sale. Acum in varsta de 27 de ani, Kelvin a inceput sa deseneze inca din adolescenta, cand era prea timid ca sa aiba prieteni cu care sa se distreze. A crescut intr-un cartier sarac din Londra, intr-o casa modesta si a fost dintotdeauna genul de baiat retras si serios, care isi dedica tot timpul marii sale pasiuni – desenul in creion.



Talentul sau nu ramas neremarcat. Astazi, portretele sale sunt expuse la Muzeul de Stiinta din Londra, iar unele dintre ele se vand chiar si cu 10.000 lire bucata.

Oricine ii poate solicita un portret lui Kelvin, desi preturile nu sunt chiar mici: artistul cere intre 800 si 3.000 de lire pentru fiecare desen.

De asemenea, prefera sa lucreze dupa fotografii decat dupa modele umane, datorita timpului indelungat de care are nevoie pentru a aduce fiecare detaliu la perfectiune.
 

“Inainte sa ma apuc de un portret, petrec cateva ore analizand chipul respectiv din toate partile. De obicei, incep sa desenez ochii, apoi forma fetei, dupa care urmeaza restul trasaturilor”, povesteste Okafor, care lucreaza cateodata chiar si 15 ore pe zi pentru un desen. Ii ia intre 80 si 100 de ore pentru a finisa un portret, de care sa fie complet multumit.



FOTO: Facebook


Sursa: dailymail.co.uk

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni