• PRO TV
  • Cosmina Dobrota s-a hotarat in cinci minute sa dea la actorie

Cosmina Dobrota s-a hotarat in cinci minute sa dea la actorie

Cosmina Dobrota s-a hotarat in cinci minute sa dea la actorie

Cosmina Dobrota interpreteaza pentru al treilea an consecutiv rolul Maricicai. Actrita ne povesteste intr-un interviu cum a ajuns actrita desi intrase la Facutatea de Litere si cum evolueaza personajul ei in serialul de comedie \"State de Romania\".

Prin ce intamplare ai ales actoria?

Mama voia sa ma faca profesoara, iar tata notar. Eu imi doream insa sa fiu artista. Am ascultat-o pe mama, asa ca am dat admitere la Facultatea de Litere de la Iasi si am si luat examenul asteptam linistita sa inceapa scoala. Intr-o zi de iunie, un prieten drag a venit si mi-a spus:" Eu plec acum la Bucuresti.Mai vrei sa dai la Actorie?"

In cinci minute mi-am facut bagajul si am plecat. M-am inscris la facultate, am dat examenul si am devenit studenta a Universitatii Hyperon, sectia Actorie, clasa Ion Lucian....Tata a stiut timp de doi ani ca sunt studenta la Drept, asa ca intr-un fel am ascultat si de el.

Cum ai ajuns sa interpretezi rolul Maricica, in "Inima de tigan", "Regina" si acum in "State de Romania"?


Povestea mea a inceput  la Acasa Tv in anul 2006, anul in care am terminat Facultatea de Teatru. Atunci am participat la un casting pentru un rol in serialul “Iubire ca in filme”. Imi aduc aminte ca nu am reusit sa inchid ochii toata noaptea de dinainte...si cand am ajuns acolo, in fata camerelor de filmat, dupa o repetitie scurta chiar cu regizorul Iura Luncasu, imi batea inima atat de tare, incat aveam senzatia ca se aude in lavaliera mai tare decat glasul meu. Asa am ajuns sa joc rolul Petruta, servitoarea timida a Elvirei Varga (Catalina Mustata). Stiu ca acea vara a trecut extraordinar de greu, pentru ca de abia asteptam sa inceapa filmarile...si cand au inceput, am descoperit pe platourile din Buftea o adevarata familie care m-a primit cu bratele deschise. In urmatorul an am primit vestea ca voi juca in serialul “Inima de tigan” rolul Maricicai, fata in casa lui Gigi Dumbrava, moldoveanca, rea de gura, dar cumsecade.

M-am bucurat din suflet pentru ca am stiut ca acest personaj face parte din mine, eu fiind nascuta in orasul Galati. L-am considerat sansa mea de a arata cat de mult ii iubesc pe moldovenii mei cu felul lor de a fi, mereu optimist, cu limbajul lor plastic, cu acel bun simt caracteristic, dar si orgoliosi si hotarati atunci cand e vorba de facut treaba. Pe scurt, oameni cu inima buna. Asa mi-am dorit sa fie Maricica, o fata simpla, cu suflet curat, care tot timpul are ceva de spus, iar daca face vreo dandana, nu o face din rautate ci pur si simplu din dorinta de a ajuta. Atunci cand am filmat prima secventa imi suna in minte cantecul ”Bun e vinul ghiurghiuliu” si pentru mine acesta a ramas cantecul Maricicai, care ma binedispune de fiecare data cand il ascult.

De-a lungul celor doi ani Maricica a trecut prin multe, a gatit o gramada de poale in brau, a plans si s-a bucurat alaturi de familia Dumbrava, dar mandria ei cea mai mare raman "termopanele la balcoane", de care are de gand sa profite din plin in  serialul de comedie de la ProTV,  “State de Romania”.

Relatii cu alte personaje:


Acum Maricica s-a ajuns, este bogata, are casa ei in care este stapana absoluta si are grija de Camelia, nepoata pe care avocatul Dinu i-a lasat-o in grija si cu care are de gand sa "faca armata", sa o educe in spiritul moldovenesc si s-o vada la casa ei. Dorinta cea mai mare ramane sa-si gaseasca un sot, atat ei cat si tuturor femeilor din jur, si culmea este ca are senzatia ca se si pricepe.Totul pare sa mearga foarte bine pana cand planurile ei sunt date peste cap odata cu aparitia verisoarei din Republica Moldova.

Relatii cu personajul State:

Pana acum, Maricica nu s-a intalnit niciodata cu State, nici macar nu cred ca stie despre existenta lui, pentru ca afacerile cu bani ale familiei Dumbrava o depaseau total. Dar acum, pentru ca s-a transformat intr-o "doamna" si mai are si avere, se pare ca lucrurile vor capata o alta intorsatura. Se spune ca banul schimba omul, iar eu, Cosmina, sunt foarte curioasa in ce masura banii o vor schimba pe Maricica.


 

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni