• PRO TV
  • Efectul neasteptat al retelelor de socializare. Ce se intampla daca iti petreci prea mult timp pe Facebook

Efectul neasteptat al retelelor de socializare. Ce se intampla daca iti petreci prea mult timp pe Facebook

Efectul neasteptat al retelelor de socializare. Ce se intampla daca iti petreci prea mult timp pe Facebook

Un studiu realizat de o echipa de cercetatori de la Universitatea din Michigan a scos in evidenta un efect mai putin cunoscut al retelelor de socializare.

Se pare ca nivelul de multumire scade proportional cu numarul de ore petrecute in mediul online, spun cercetatorii, care au monitorizat 82 de utilizatori Facebook pe o perioada de 2 saptamani, scrie Daily Mail.

Rezultatele sunt cel putin surprinzatoare: persoanele care petrec mult timp in mediul online sunt mai nefericite si mai nemultumite decat altele.

Daca intalnirile cu prietenii sau discutiile la telefon duc la o crestere a nivelului de satisfactie, petrecerea timpului pe Facebook are un efect opus. Asadar, cu cat petreci mai mult timp pe Facebook, cu atat esti mai trist si mai nemultumit.

Aparent, reteaua de socializare ajuta oamenii sa-si implineasca nevoile de baza, de socializare. In realitate insa, nivelul de incredere in sine si de multumire scade, cu cat timp o persoana sta mai mult pe Facebook”, declara Ethan Kross, coordonatorul studiului.

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni