• PRO TV
  • Mark Zuckerberg, dat in judecata chiar de ziua sa de catre un roman. Cum l-a pacalit fondatorul Facebook cu 5 milioane de dolari

Mark Zuckerberg, dat in judecata chiar de ziua sa de catre un roman. Cum l-a pacalit fondatorul Facebook cu 5 milioane de dolari

Mark Zuckerberg, dat in judecata chiar de ziua sa de catre un roman. Cum l-a pacalit fondatorul Facebook cu 5 milioane de dolari

Mark Zuckerberg, creatorul retelei de socializare Facebook, a fost dat in judecata miercuri, in ziua in care a implinit varsta de 30 de ani, de Mircea Voskerician, un antreprenor imobiliar de origine romana care locuieste in nordul statului California.

Potrivit publicatiei San Jose Mercury News, Mark Zuckerberg a platit peste 43 de milioane de dolari, in tranzactii separate, pentru a achizitiona patru case si terenuri din jurul proprietatii sale din Crescent Park, din orasul californian Palo Alto, la sfarsitul anului 2012 si in 2013, dupa ce a aflat ca un dezvoltator imobiliar intentiona sa construiasca un bloc de locuinte pe unul dintre loturile din spatele resedintei sale.

Insa dezvoltatorul acestui proiect, Mircea Voskerician, spune ca miliardarul american, caruia i-a vandut unul dintre loturi, in schimbul promisiunii de a il ajuta in afacerile sale viitoare, prezentandu-l unor oameni bogati care ar fi vrut sa isi cumpere locuinte de lux, nu si-a respectat promisiunea, informeaza heraldsun.com.au.

Mircea Voskerician a depus o plangere in justitie, la inceputul lunii mai, la Curtea Superioara din Santa Clara County. Avocatul lui Mark Zuckerberg spune ca procesul este "lipsit de integritate", intrucat miliardarul i-a platit lui Voskerician 1,7 milioane de dolari pentru proprietatea de pe Hamilton Avenue, aflata in spatele resedintei sale.

Ambele tabere din acest proces sunt de acord cu ipoteza potrivit careia Mircea Voskerician facuse deja o oferta pentru proprietatea de pe Hamilton Avenue, pe care fostul proprietar al acesteia o acceptase. Voskerician spune ca l-a contactat pe Zuckerberg si i-a propus sa ii vanda o parte din acel lot, pentru ca magnatul sa isi creeze astfel o "zona tampon" mai mare intre casa lui si blocul pe care antreprenorul de origine romana urma sa il construiasca.

In schimb, Zuckerberg s-a oferit sa cumpere drepturile legale pe care Voskerician le detinea asupra proprietatii de pe Hamilton Avenue, pentru a putea sa achizitioneze apoi intregul lot in nume propriu. "Zuckerberg a spus vreme de 14 luni ca nu doreste sa aiba un santier de constructii in spatele casei sale si i-a spus lui Voskerician ca il va prezenta unor persoane bogate daca, in schimb, Voskerician il va ajuta sa asigure intimitatea resedintei sale", se afirma in documentele depuse la tribunal.

Citeste mai multe pe Mediafax

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni