• PRO TV
  • In urma cu trei ani era in puscarie, falit si se gandea la sinucidere. Acum conduce un Ferrari si afacerea lui valoreaza milioane de dolari. Facebook l-a facut bogat peste noapte

In urma cu trei ani era in puscarie, falit si se gandea la sinucidere. Acum conduce un Ferrari si afacerea lui valoreaza milioane de dolari. Facebook l-a facut bogat peste noapte

In urma cu trei ani era in puscarie, falit si se gandea la sinucidere. Acum conduce un Ferrari si afacerea lui valoreaza milioane de dolari. Facebook l-a facut bogat peste noapte

In urma cu trei ani, Jason Fyk a ajuns in spatele gratiilor din cauza unei neintelegeri, iar putinii bani pe care familia sa reusise sa-i puna deoparte au fost cheltuiti pe avocati. 

Intre timp, soarta lui Jason s-a schimbat radical. Acum, are o afacere care valoreaza milioane de dolari si isi permite orice lux, iar totul a pornit de la cateva pagini web si o promovare bine pusa la punct pe Facebook.

Cum a inceput totul

In 2005, Jason Fyk lucra in domeniul afacerilor imobiliare, insa criza din 2008 l-a afectat din plin, iar problemele cu banii nu au intarziat sa apara. Pentru a mai castiga un ban in plus, Jason a creat alaturi de cativa prieteni site-ul WTFMagazine (Where's The Fun Magazine), o platforma asemanatoare cu College Humor.

Insa la scurt timp dupa lansarea site-ului, Jason a fost arestat si acuzat de tentativa de omucidere,din cauza unei neintelegeri, dupa cum a povestit chiar el, pentru Business Insider: "Eram intr-o parcare, ne pregateam sa mergem la un interviu, cand a izbucnit o cearta intre cativa barbati care bausera alcool. M-am apucat sa-i filmez cu telefonul, insa cand lucrurile au devenit serioase, am incercat sa-i despart. Cu toate astea, am fost acuzat ca am pus la cale totul si m-au acuzat de tentativa de omor. A fost o cearta stupida", isi aminteste Jason.

Facebook l-a facut milionar in dolari

Dupa doua luni petrecute in inchisoare, Fyk a fost eliberat, falimentat dupa ce isi cheltuise toti banii pe avocati. 

"Nu puteam sa-mi iau o slujba la McDonalds pentru ca aveam datorii uriase. Ma gandeam la sinucidere si a fost un adevarat dezastru pentru mine. Copilul meu m-a ajutat sa trec peste asta cu capul sus", povesteste Fyk.

Presat sa faca rost de bani, barbatul a inceput sa-si analizeze optiunile. "Ma gandeam sa scriu o carte despre lunile petrecute in inchisoare, deoarece era atat de ciudata povestea, insa stiam ca nu aveam o retea de distributie si nu aveam cum sa ajung la public. Singura mea resursa era social media si era si gratuita".

Jason a inceput sa creeze pagini de Facebook si sa stranga like-uri. In doi ani, el a ajuns sa aiba peste 40 de pagini cu peste 28 de milioane de fani. Acum, barbatul in varsta de 40 de ani castiga o avere din contractele de publicitate si are in subordine o echipa de 17 oameni care il ajuta sa-si gestioneze activitatea de pe reteaua sociala.

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni