• PRO TV
  • Vrei un par frumos si sanatos, dar nu stii ce trebuie sa faci? Mituri si sfaturi despre ingiijirea parului

Vrei un par frumos si sanatos, dar nu stii ce trebuie sa faci? Mituri si sfaturi despre ingiijirea parului

Vrei un par frumos si sanatos, dar nu stii ce trebuie sa faci? Mituri si sfaturi despre ingiijirea parului

Unele femei se dau efectiv de 3 ori peste cap doar pentru a reusi sa isi imblanzeasca parul si sa il faca sa arate asa cum isi doresc. Printre actiunile pe care doamnele si domnisoarele le fac, se strecoara insa cateva obiceiuri pe care acum le putem uita: sunt doar mituri. Mai jos ai o lista intreaga a lucrurilor care sunt sau nu bune pentru parul tau.

Este bine sa schimbi samponul pe care il folosesti?

Fiecare sampon are un anumit efect asupra parului. Unul poate avea proteine pentru extra volum, unul contine uleiuri pentru hidratare. Tu decizi ce preferi. Daca ti-ai vopsit parul de curand, poti lua in considerare o schimbare a samponului, in asa fel incat sa se potriveasca noului tau par, dar altfel ele functioneaza la fel intotdeauna, indiferent cat de des il folosesti pe acelasi.

Este bine sau nu sa piepteni parul cat mai des?

Este bine sa te piepteni, nu este bine sa exagerezi cu asta. Periajul distribuie uleiurile naturale pe toate suprafata parului, dar daca faci asta des poate duce la electrizarea parului, pe termen scurt si la ruperea lui pe termen lung. Este de preferat sa te piepteni doar cand este nevoie si sa faci asta cu rabdare, incepand de la varfuri spre radacina.

Apa rece face ca parul sa nu se mai despice

Unii stilisti recomanda spalatul parului cu apa rece, pentru a evita ca acesta sa se despice si pentru a-l face sa fie mai stralucitor tocmai datorita acestui lucru. Nu este insa adevarat. Parul nu contine celule vii, prin urmare nu are niciun fel de raspuns la rece sau cald. Daca vrei un par stralucitor, foloseste o masca de par sau un balsam dedicat.

Citeste continuarea articolului pe www.perfecte.ro 

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni