• PRO TV
  • Ce se intampla cand iti trosnesti incheieturile mainii? Adevarul este fascinant

Ce se intampla cand iti trosnesti incheieturile mainii? Adevarul este fascinant

Ce se intampla cand iti trosnesti incheieturile mainii? Adevarul este fascinant

Fie ca trosnim fiecare deget in parte, fie ca facem acest lucru pentru intreaga mana, se pare ca efectul este acelasi. Este adevarat ca in acest mod eliberam tensiunea din articulatii, dar specialistii ne spun ca in timp, acest lucru poate provoca boli degenerative precum artrita.

Trosnitul degetelor este un lucru placut pe moment, dar pe cei din jur ii enerveaza din ce in ce mai tare acest gest. Articulatiile sunt punctul in care doua sau mai multe oase se intalnesc. Ligamentele leaga oasele unul de altul, iar capsula articulara inconjoara totul. Aceasta capsula este de fapt plina cu lubrifiant natural care poarta numele de lichid sinoval. 

Atunci cand iti trosnesti degetele, articulatia este "smulsa", largind capsula si fortand substantele gazoase din lichidul sinoval sa se "mute" pentru a umple spatiul ramas gol.

"E ca si cum ai deschide o doza de suc acidulat", noteaza "Huffington Post".

Dureaza aproximativ 30 de minute pentru ca dioxidul de carbon, nitrogenul si oxigenul sa se dizolve din nou, iar apoi iti poti trosni degetele din nou. 

Studiile recente au aratat ca atunci cand o persoana isi trosneste degetele, singurul risc este sa si-l scranteasca sau sa il rupa: "Nu cred ca trosnitul articulatiilor poate cauza artrita, insa poate destabiliza pe termen lung articulatia si se poate pierde puterea de apucare sau duce la slabirea anumitor functii ale mainii", sustine John Indalecio, un terapeut de la un spital din New York.

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni