• PRO TV
  • Imaginile cu ei au facut inconjurul lumii. Mesajul emotionant transmis de catre copiii sirieni

Imaginile cu ei au facut inconjurul lumii. Mesajul emotionant transmis de catre copiii sirieni

Imaginile cu ei au facut inconjurul lumii. Mesajul emotionant transmis de catre copiii sirieni

Jocul Pokemon Go face ravagii in intreaga lume. Din momentul lansarii, milioane de oameni au intrat in "competitie" si au dat stratul vanatorii de pokemoni.

Fenomenul "Pokemon Go" se manifesta acum la nivel mondial si din ce in ce mai multi oameni decid sa porneasca in cautare de pokemoni rari, pe care sa ii antreneze si sa le dezvolte abilitatile. 

Copiii din Siria au aflat si ei de Pokemon Go, insa modul in care acestia au intrat in contact cu acest joc nu este unul amuzant si distractiv. 

Mai multi copii de origine siriana au fost fotografiati in timp ce tin in manute imagini cu diferiti pokemoni. Motivul pentru care micutii au fost pozati in aceasta ipostaza e cutremurator: ei spera ca in aceasta maniera "lumea va veni sa ii salveze si pe ei", scrie Telegraph.co.uk


Unul dintre mesajele scrise in limba araba sub imaginea unul pokemon este: "Locuiesc in Kafr Nabl, provincia Alep. Vino si prinde-ma!". Un alt strigat de ajutor venit din partea acestor copii nevinovati este: "Sunt un pokemon si Idlib din Siria. Te rog sa ma salvezi!". 

Aceste fotografii au menirea de a trage un semnal de alarma si de a aminti umanitatii ca Siria trece in continuare printr-o perioada da criza, chiar daca milioane de oameni prefera sa uite si sa alerge dupa pokemoni. 

Conform organizatiei nonguvernamentale Save The Children, mai multe de 250 000 de copii sirieni traiesc sub asediu. Aceeasi organizatie avertizeaza ca situatia din Siria a condus la cel mai mare dezastru umanitar din ultimii ani. Milioane de oameni sunt nevoiti sa paraseasca tara si alte milioane sunt stramutati in interiorul ei. 

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni