• PRO TV
  • Motivul pentru care tot mai multi oameni aleg sa poarte acest simbol. Ce semnifica acul de siguranta prins piept

Motivul pentru care tot mai multi oameni aleg sa poarte acest simbol. Ce semnifica acul de siguranta prins piept

Motivul pentru care tot mai multi oameni aleg sa poarte acest simbol. Ce semnifica acul de siguranta prins piept

Lumea s-a impartit in doua dupa ce Donald Trump a castigat alegerile electorale in Statele Unite ale Americii, insa americanii au fost de departe cei mai "afectati" de rezultatul alegerilor prezidentiale din anul 2016.

Grupurile minoritare din SUA s-au simtit amenintate de venirea la Casa Alba a lui Trump, iar acest lucru se datoreaza numeroaselor declaratii facute de acesta in timpul campaniei electorale.

Dupa victoria lui Donald Trump in fata Hillary Clinton, in mai multe orase americane s-au organizat prosteste. Pentru a transmite un mesaj, din ce in ce mai multi americani au decis sa ia parte la o forma de manifestatie simbolica. In semn de solidaritate pentru cei pe care candidatul republican i-a jignit sau discriminat prin comentariile sale rasiale, xenofobe sau sexiste, oamenii poarta un ac de siguranta prins in piept. 

Conform celor de la EvoNews, gestul este inspirat de o miscare nascuta initial in Marea Britanie de o americanca care locuieste in Londra. Femeia a initiat o campanie de solidaritate cu imigrantii din Marea Britanie prin intermediul retelei de socializare Twitter, dupa ce politica din Regatul Unit a constatat o crestere cu 57% a incidentelor rasiale in luna mai a anului 2016. Postarile au fost adunate sub hashtag-ul #SafetyPin.

Reactia locuitorilor din Statele Unite a venit dupa ce Donald Trump a declarat ca le va interzice musulmanilor sa intre pe teritoriul american, a avut comentarii sexiste si rasiste, scrie Huffingtonpost.com. 

In timp ce protestele de strada tulbura linistea oraselor americane, acest simbol simplu (acul de siguranta) devine din ce in ce mai popular. Cei care aleg se il poarte se declara sustinatori ai grupurilor pe care Trump le-a lezat cu declaratiile lui.
Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni