• PRO TV
  • Romania, te iubesc! aduce Statul de plata in prim-plan

Romania, te iubesc! aduce Statul de plata in prim-plan

Romania, te iubesc! aduce Statul de plata in prim-plan

Duminica aceasta, de la ora 18:00, Cosmin Savu, corespondent special stirile Pro TV, le vorbeste telespectatorilor, la Romania, te iubesc!, despre recuperarea prejudiciului si confiscarea bunurilor dobandite din infractiuni.

Romania are o problema majora pe acest subiect, in ciuda faptului ca s-au inregistrat, cu sentinte definitive, sute de milioane de euro sau dolari, care trebuiesc recuperate.

Pana in 2015, atunci cand Agentia Nationala de Administrare Financiara (ANAF) a infiintat o divizie speciala care sa cuantifice sumele pe care le are statul de recuperat din condamnarile facute, toate creantele erau centralizate la fel: rovignete, amenzi, taxe si impozite si titluri definitive si executorii.

Anul trecut, ANAF a recuperat de la infractori 173,5 milioane de lei din totalul de 7 miliarde – suma datorata statului roman de persoanele care au incalcat legea. „Infractorii sunt promovati ca modele in societate odata ce prejudiciile, bunurile si produsele infractionale nu se recupereaza. Statul este neputincios sau complice. Si da, in Romania nu exista justitie sociala, iar infractorii sunt protejati de autoritati printr-un comportament de neacceptat. Am reusit sa vorbesc cu sefii principalelor parchete din Romania, procurorul general, procurorii sefi ai DIICOT si DNA, cu Ministrul Justitiei, cu experti anticoruptie si reprezentanti ANAF, autoritatile in domeniu si care se ocupa de punerea in executare a deciziilor de recuperare, iar imaginea conturata este tulburatoare.”, a declarat Cosmin Savu.

Telespectatorii vor afla duminica, la Romania, te iubesc!, cum se identifica bunurile care pot fi sechestrate, cum se pot impune masuri asiguratorii eficace, cati bani sunt indisponibilizati in banci, dar si cum se administreaza bunurile indisponibilizate si care este destinatia fondurilor.

Toate reportajele pot fi urmarite pe www.romaniateiubesc.stirileprotv.ro.

Tu cand ai spus ultima data Romania, te iubesc?

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni