• PRO TV
  • Motivul pentru care toate printesele Disney poarta rochii albastre

Motivul pentru care toate printesele Disney poarta rochii albastre

Motivul pentru care toate printesele Disney poarta rochii albastre

Printelese Disney sunt unele dintre cele mai iubite personaje de desene animate din toate timpurile si au creat adevarate trenduri pentru fetitele din intreaga lume.

In 1937 Walt Disney a facut cunostinta lumii cu primul lung metraj de desene aminate din toate timpurile. Este vorba despre "Alba ca Zapada si cei sapte pitici", in care si-a facut debutul prima printesa Disney.

Succesul filmului a fost global, iar dorinta oamenilor de a vedea printese pe micul ecran a devenit evidenta. Cu toate ca de-a lungul timpului au aparut si alte filme de desene animate precum "Dumbo", "Bambi" sau "Pinocchio", ele nu au fost la fel de mult iubite de catre public. 

Walt Disney a dat din nou lovitura in 1950, cand a aparut filmul "Cenusareasa". Inca de atunci printesele au inceput sa fie prezentate in multe dintre productiile Disney si au ramas la fel de iubite si in zilele noastre. 

Chiar daca de-a lungul timpului tiparul lor s-a schimbat, de la domnisoarele inocente aflate in cautarea printului pe cal alb la printesele razboinice, un lucru a ramas constant: majoritatea poarta imbracaminte albastra.

Fie ca este vorba de Alba ca Zapada, Cenusareasa, Pocahontas, Mica Sirena sau Elsa, toate au acest element care la prima vedere pare a fi o coincidenta.

Conform spuselor lui Leatrice Eiseman, directorul executiv al Institutului Pantone, se pare ca majoritatea oameilor are o preferinta naturala pentru aceasta culoare.

"Albastrul este o culoare care da speranta, te duce cu gandul la cer. Chiar daca de multe ori este innorat, stim cu siguranta ca ii vom vedea stralucirea din nou", a delarat femeia pentru Allure.

Specialista in culori a explicat ca albastrul reprezinta pozitivitatea, speranta si in aceeasi masura calmul, serenitatea si increderea.

Sursa foto: http://www.viralthread.com 

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni