• PRO TV
  • Momentul incredibil in care o balena a salvat un scufundator de un rechin

Momentul incredibil in care o balena a salvat un scufundator de un rechin

Momentul incredibil in care o balena a salvat un scufundator de un rechin

Omenirea a pus stapanire pe intreaga planeta, dar asta nu inseamna ca suntem cele mai inteligente si compatimitoare fiinte. Avand in vedere ca stiinta incepe sa se dezvolte, realizam din ce in ce mai putin cat de incredibile sunt animalele care ne inconjoara. 

Imaginiile au aratat cum o balena cu cocoasa de aproximatix 23 de tone protejeaza un scufundator, de un rechin. 

Nu este niciun secret ca balenele cu cocoasa sunt inteligente. Ele sunt cunoscute pentru cantecul lor si abilitatile aeriene acrobatice. Sunt de asemenea, cunoscute pentru compasiunea lor, salvand multe animale precum focile de la o moarte prematura.

Insa, este pentru prima oara cand imaginile au surprins actul surprinzator al unei balene care a salvat un om. 

Balenele cu cocoasa au dorinta de a salva alte animale, care se spune ca sunt pe cale de disparitie. 

Biologistul Nan Hauser a studiat aceste balene pe coasta Muri Beach, Rarotonga de pe insulele Cook din Sudul Pacificului, cand s-a intamplat incidentul. A zis ca este dovada ca animalele au instinctul protectiv. 

Din imagini se poate vedea cum balena o ridica pe Nan din apa. Animalul a realizat ca pericolul este pe aproape. S-a asigurat ca bioloaga este tinuta in siguranta, sub gigantele lui inotatoare, in timp ce un rechin tigru trecea pe acolo. 

Datorita gestului balenei de 14 metri, cand Nan a fost impinsa deasupra apei, a avut sansa sa isi anunte echipa de pericolul ce ii inconjura. A dezvaluit, de asemenea, ca o alta balena cu cocoasa, care nu poate fi vazuta pe camera, a creat o diversiune pentru a o proteja. 

La inceput femeia a confundat rechinul cu o alta balena, dar a realizat pe parcurs ca nu este asa, dupa miscarea cozii:"Am petrecut 28 de ani sub apa cu balenene si niciodata nu am intalnit un animal atat de tactil si insistent in a ma trage sub inotatoarea lui."

"Am incercat sa ma indepartez din cauza fricii, deoarece putea sa ma stranga prea tare sau sa ma loveasca cu coada sau inotatoarea, astfel incat sa imi fi rupt oasele sau organele. Daca m-ar fi tinut sub inotatoare, m-as fi inecat.", a mai declarat Nan. 

"Este amuzant cum se invarte roata. Am petrecut 28 de ani protejand balenele si cand nici nu am realizat, ele ma protejau pe mine!".

Au fost numeroase incidente inregistrate cu delfini care au salvat multe vieti, iar acum un studiu stiintific a demonstrat ca si balenele intra in aceasta categorie. 

Iata filmuletul mai jos. 

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni