• PRO TV
  • Giuseppe "Pino" Puglisi, preotul ucis de Mafia Siciliana chiar de ziua lui!

Giuseppe "Pino" Puglisi, preotul ucis de Mafia Siciliana chiar de ziua lui!

Giuseppe "Pino" Puglisi, preotul ucis de Mafia Siciliana chiar de ziua lui!

Preotul a fost ucis acum 25 de ani.

Giuseppe “Pino” Puglisi a fost ucis in 1993 de mafia siciliana. A fost una dintre putinele acte de violenta ale mafiotilor impotriva Bisericii. La un sfert de secol de la asasinat, Puglisi a fost declarat "martir" de catre Vatican, iar recent a fost lansata si un timbru special dedicat acestuia.

Puglisi a fost unul dintre cei mai duri preoti cu mafia din Italia. Acesta a tinut mai multe discursuri in care ii critica pe mafioti si avea programe sociale prin care ii tine pe copii departe de strazile periculoase si de mafiotii care voiau sa ii racoleze.

La 3 ani de cand a fost transferat la o biserica din Palermo, epicentrul mafiei siciliene, Puglisi a fost asasinat in timpul unei perioade foarte agitate.

In 1993, Papa Ioan Paul al doilea a tinut un discurs extrem de dur la adresa Mafiei, chiar in Palermo. Acesta a fost atat de dur incat, timp de cateva saptamani dupa discurs, mafiotii au omorat 10 persoane in semn de razbunare.

Printre ei s-a aflat si parintele Puglisi, pe care mafiotii l-au asasinat in stilul clasic. Acestia l-au impuscat de la spate, in cap, crima fiind ordonata de clanul Graviano din Palermo. Puglisi a fost asasinat de ziua lui, la 56 de ani, iar ultimele sale cuvinte au fost "Va asteptam!".

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni