• PRO TV
  • Un experiment social arata cat de usor poate cumpara un copil de 13 ani o arma in SUA

Un experiment social arata cat de usor poate cumpara un copil de 13 ani o arma in SUA

Un experiment social arata cat de usor poate cumpara un copil de 13 ani o arma in SUA

In urma unei alt atac tragic in Statele Unite, controlul armelor este din nou un subiect controversat. Cu toate acestea, guvernul american refuza sa ia in considerare reglemtari mai stricte privind armele de foc, iar in schimb, presedintele alege sa se concentreze asupra sanatatii mintale. Totusi, aceasta pare a fi o distragere a atentiei. Fiecare tara din lume are cetateni cu probleme mintale, dar nu exista impuscaturi in masa. 

Moartea oamenilor din cauza incidentelor cauzate de arme pe teritoriul Americii a depasit acum incidetenele din razboiul din Afganistan. 

Daca ar fi aplicate legi stricte de control al armei, cei cu probleme mintale care ar putea sa se raneasca pe ei insisi sau pe altii, nu ar avea acces la armele de foc. Cu toate acestea, in America, este mai usor sa cumperi un pistol decat sa cumperi un bilet la loterie. 

In acest caz, videoclipul de mai jos este mai relevant decat orice. Acesta arata cum un baiat de 13 ani a fost refuzat atunci cand voia sa cumpere alcool, bilete de loterie, tigari, iar atunci cand a incercat sa cumpere o arma, el o face atat de usor si de legal. 

In filmarile incredibile, baietelul rade, incercand chiar sa cumpere un bilet de loterie, ca si cand pericolele unui astfel de bilet ar fi prea mari pentru el. Cu toate acestea, la un spectacol de arme, el cumpara legal o pusca de calibru de 22 si tot vanzatorul spune ca "ar trebui sa traga destul de bine pentru tine".

De ce este posibil ca un baiat de 13 de ani sa cumpere o arma de foc, destinata unciderii, dar nu poate cumpara reviste pornografice, bilete de loterie, care nu ar face rau nimanui?


Sursa: Viral Thread

Daca americanii sunt preocupati de repercusiunile morale are jocurilor de noroc si ale sexului la o varsta frageda, atunci de ce poate cumpara un copil de 13 ani o pusca care poate provoca tragedii imense?


Sursa: Viral Thread 

Prin urmare, armele ar trebui sa fie cel putin reglementate in acelasi mod ca si alcoolul? Alcoolul nu este o problema atat de mare. De fapt, multe studii arata ca un pahar de vin pe zi are, de fapt, multe beneficii pentru sanatate, iar atunci cand se foloseste in abuz, este puternic reglementat. 

Acest lucru este evidentiat in videoclipul in care baietelului ii se refuza alcoolul, dar la spectacolul cu arme, nici macar nu ii se cere buletinul. De ce? Pentru ca nu are nevoie de el. Vanzatorul de arme nu a facut nimic ilegal. 

El nu poate vota sau conduce o masina, dar poate detine o arma de foc. Acum pare bizar sa se gandeasca la procesul de lunga durtata pe care trebuie sa il parcurga pentru a obtine permisul de conducere pentru a invata cum sa operezi in siguranta autovehiculul, deoarece ar putea fi capabil sa dauneze altora. Insa, aceeasi regula ar trebui sa se aplice si in cazul armelor.

Pentru a conduce vehicule, majoritatea statelor solicita un test scris, un test practic si utilizeaza un sistem de licentiere graduala, in care un sofer are restricii asupra momentului si a modului in care poate conduce vehicule pana cand castiga o anumita experienta fara incidente. 


Sursa: Viral Thread

Pentru a folosi o arma de foc, pe de alta parte, multe state nu necesita nimic de acest gen. Baiatul a reusit sa cumpere legal pusca fara a fi verificat. Daca americanii sunt atat de preocupati de armele care cad in mainile infractorilor, atunci nu ar fi nevoie de o verificare mai amanuntita?

Intr-o tara in care exista atatea atacuri provocate de arme, care nu se intampla in alte tari cu statut socio-economic similar, s-ar crede ca ar trebui sa se ia orice masura potentiala de salvare a vietii omenesti. 


Sursa: Viral Thread

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni