• PRO TV
  • Eroul care a salvat sute de vieti la atentatele din 11 septembrie 2001 a murit la varsta de 45 de ani

Eroul care a salvat sute de vieti la atentatele din 11 septembrie 2001 a murit la varsta de 45 de ani

Eroul care a salvat sute de vieti la atentatele din 11 septembrie 2001 a murit la varsta de 45 de ani

Un capitan de feribot devenit apoi pompier este unul dintre eroii care au contribuit la salvarea a sute de victime ale atacurilor teroriste care au lovit World Trade Center la 11 septembrie 2001.

Thomas Phelan era la momentul atacului la munca, pe unul dintre feriboturile care duc turistii la Statuia Libertatii. In 2013, la doi ani dupa tragedie acesta s-a alaturat departamentului de pompieri din New York, unde mai tarziu a fost promovat ca pilot maritim. 

La 17 ani de la atacurile teroriste sinucigase care au lovit America si au socat intreaga lume, eroul Thomas Phelan a decedat din cauza gazelor toxice inhalate la World Trade Center.

Conform Programului de Sanatate al Centrului pentru Controlul si Prevenirea Bolilor, sute de oameni au fost diagnosticati cu cancer in urma atacurilor de la turnurile gemene. In urma incendiilor produse de atentate au rezultat o multime de agenti poluanti suspectati ca fiind cancerigeni.

Printre victimele care s-au confruntat de-a lungul timpului cu teribila boala se numara pompieri, politisti sau medici care au ajuns rapid la locul atacului, precum si victime care au scapat cu viata, insa au fost expuse gazelor toxice.

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni