• PRO TV
  • Andreea Esca – in dialog cu Sebastian Stan in deschiderea American Independent Film Festival

Andreea Esca – in dialog cu Sebastian Stan in deschiderea American Independent Film Festival

Andreea Esca – in dialog cu Sebastian Stan in deschiderea American Independent Film Festival

A doua editie a American Independent Film Festival incepe vineri 27 aprilie cu o discutie pe scena intre Andreea Esca si Sebastian Stan, dupa proiectia cu „I, Tonya”, in care actorul american de origine romana are rolul principal masculin.

Trailerul festivalului poate fi urmarit de astazi aici si pe filmedefestival.ro.

A doua editie a American Independent Film Festival incepe vineri 27 aprilie cu o discutie pe scena intre Andreea Esca si Sebastian Stan, dupa proiectia cu „I, Tonya”, in care actorul american de origine romana are rolul principal masculin.

Andreea Esca a acceptat propunerea de ‘ambasador onorific’ al festivalului, calitate in care va face oficiile de deschidere a celei de a doua editii. 

Cealalta ambasadoare a festivalului este Irina Margareta Nistor, cea care la prima editie a intrat in dialog cu oaspetele de onoare al festivalului Joaquin Phoenix.

Andreea Esca: „Este o onoare pentru mine sa fiu parte in acest Festival cu filme bune si important de descoperit, cu actori minunati si cu organizatori entuziasti. Filmul american nu este doar despre impuscaturi, masini rasturnate si happy endings, si cred ca e bine sa se explice acest lucru, din cand in cand. Iar „I, Tonya”, pelicula din deschiderea Festivalului vine sa ma sustina. Este un film emotionant, care mi-a reamintit povestea patinatoarei Tonya Harding, pe care o urmaream la televizor pe vremea lui Ceausescu, si m-a facut sa descopar cat de talentat poate fi actorul de origine romana, Sebastian Stan. Felicitari, Cristian Mungiu, pentru alegerea filmelor si ne vedem cu totii in sala!”

 

PRO CINEMA te scoate la film! Participă la concurs și poți câștiga o invitație dublă la Festivalul AIFF – https://bit.ly/2uRPSlL

Sebastian Stan va fi totodata si invitatul Andreei Esca, live, intr-o discutie mai ampla despre biografia sa si alte subiecte in emisiunea acesteia „La Radio”, de la Europa FM, din data de 28 aprilie, incepand cu ora 12:00.

Vineri „I, Tonya”, va beneficia de o scurta introducere in prezenta lui Sebastian Stan si a Andreei Esca, de la ora 20:30 iar dupa proiectie, de la ora 22:30, cei doi vor reveni pe scena pentru o discutie de circa 30 de minute despre film si cariera americana a lui Sebastian. Publicul va avea ocazia sa adreseze intrebari.

„I, Tonya” va mai beneficia de doua proiectii in cadrul festivalului, sambata, pe 28 aprilie, de la ora 18:00, proiectie care va fi si ea urmata de o conversatie cu protagonistul filmului, incepand cu ora 20:30 – si luni 30 aprilie de la 20:30 o proiectie introdusa de o scurta discutie despre cinematograful independent VS cel Hollywoodian intre criticul de film Ionut Mares si Sebastian Stan.

Ionut Mares va introduce totodata si filmele „Lady Bird” si „Golden Exits” in vreme ce Irina Margareta Nistor a ales anul acesta sa introduca filmele „Wonderstruck” (pe 1 si 3 mai) si „Wonder Wheel”(pe 1 mai).

Irina Margareta Nistor: „Cu cea mai mare diplomatie ma bucur sa va anunt ca americanii (re)vin la Bucuresti (si Arad) cu filme independente de neuitat si care precis ar fi fost interzise pana in ‘89! Sau macar partial cenzurate!”.

Celelate proiectii in premiera din festival vor fi introduse de catre Andrei Tanasescu si Kent Jones care au realizat selectia pentru aceasta editie a American Independent Film Festival.

„Faces”, din retrospectiva John Cassavetes va fi introdus de catre jurnalistul si criticul de film Cristian Tudor Popescu (27 aprilie la ora 17:30). 

American Independent Film Festival va avea loc in perioada 27 aprilie - 3 mai la Cinema Pro din Bucuresti si la sala Studio Horia Bernea a Muzeului Taranului Roman. Anul acesta va avea loc si o prima editie regionala la Arad, intre 27 si 29 aprilie.

Programul proiectiilor si noutati despre filmele si evenimentele din festival vor fi actualizate pe siteul filmedefestival.ro, pe pagina de Facebook American Independent Film Festival si Instagram (@AmericanIndependentFilmFest). Bilete si revzervari la proiectiile gratuite sunt disponibile pe Eventbook.ro si in reteaua Eventbook.

American Independent Film Festival este organizat de Asociatia Cinemascop in parteneriat cu Primaria Municipiului Bucuresti prin ARCUB, sustinut de Catena.

Cu sprijinul: Ambasadei Statelor Unite ale Americii in Romania si UPC Romania. Proiect cultural finantat de Centrul National al Cinematografiei.

Parteneri media principali: PRO CINEMA, Radio Guerrilla.

Partener de comunicare: PiArt Vision

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni