• PRO TV
  • Cele mai stupide cursuri academice: cum ajung studentii sa invete despre viata "geniului" Beyonce si apocalipsa zombie

Cele mai stupide cursuri academice: cum ajung studentii sa invete despre viata "geniului" Beyonce si apocalipsa zombie

Cele mai stupide cursuri academice: cum ajung studentii sa invete despre viata "geniului" Beyonce si apocalipsa zombie

Vine o vreme cand iti dai seama ca lumea academica nu e alcatuita doar din oameni inteligenti care gandesc cursuri utile pentru studenti. 

In lista de mai jos o sa gasesti cele mai ciudate, stupide sau pur si simplu inutile cursuri pe care diverse universitati celebre le predau studentilor care frecventeaza respectivele universitati. 

1. Curs despre Beyonce

Universitatea Rutgers din Statele Unite incearca sa faca lumina in beyonce-ologie. Mai precis, aceasta universitate are un curs care trateaza modul in care celebra cantareata americana a reusit, prin intermediul muzicii ei, sa schimbe diverse realitati sociale. Cursul respectiv o caracterizeaza pe Beyonce drept "feminista, progresista, un geniu al vremurilor nostre". E suficient sa te gandesti la piese precum "Partition" ca sa iti dai seama ca avem de-a face, intr-adevar, cu un geniu. :) 

2. Ce vor barbatii

In principiu sex, macare si somn, dar Universitatea Sidney din Australia pretinde ca raspunsul ar fi unul muuuuult mai complex. Site-ul universitatii precizeaza ca unul dintre scopurile acestui curs e sa exploreze rolul barbatilor in societate, la job sau acasa si, tototdata, sa ofere raspunsuri legate de ceea ce isi doresc cu adevarat ei de la societate, job sau de relatiile cu restul lumii, in general.

3. Curs de pregatire in caz de invazie extraterestra

Tot in Statele Unite, la Hampshire College, studentii pot invata totul despre invaziile extratrerestre. Pe site-ul universitatii cursul e rezumat astfel: "tot ce ai vrut sa stii mereu despre extraterestri, dar ti-a fost mereu prea frica sa intrebi." Dincolo de latura funny, cursul in sine e, totusi, unul destul de serios, avand in vedere ca suportul de curs contine si numeroase cercetari din psihologie si antropologie. 

4. Tot ce ai vrut sa stii mereu despre dragoste, dar ti-a fost prea frica sa intrebi

Un curs foarte potrivit pentru o universitate, nu-i asa? :) Daca te intereseaza sa afli mai multe despre dragoste, e suficient sa te inscrii la Universitatea Syracuse, din Statele Unite. Pe site-ul universitatii cursul e descris astfel: "Acest curs trateaza complexitatea relatiilor dintre oameni, dar si modul in care pot fi rezolvate problemele care apar intr-un cuplu".

5. Curs de supravietuire pentru Zombie Apocalypse

Da, ai citit bine. Cineva s-a gandit ca acest scenariu ar putea fi unul real. Michigan University, din Statele Unite, pleaca de la intrebarea: "De ce unii vor supravietui unei Zombie Apocalypse si altii nu si cum poti sa iti cresti sansele sa nu fii in ultima categorie". Si asta nu e tot. Partea practica a cursului presupune impartirea studentilor in grupuri care vor primi diverse task-uri. Unul dintre aceste task-uri e urmatorul: sa gaseasca modalitati originale de a salva rasa umana. 

6. Star Trek

Universitatea Gergetown incearca sa demonstreze prin acest curs ca Star Trek e mai mult decat un film si ca are o intreaga filosofie in spate. Nu negam, si noi suntem fani Star Trek, dar filosofia din spatele filmului e una singura: de a face bani. Nimic mai mult. :)

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni