• PRO TV
  • O fetita a dezvaluit accidental unul dintre cele mai bine pastrate secrete din lume

O fetita a dezvaluit accidental unul dintre cele mai bine pastrate secrete din lume

O fetita a dezvaluit accidental unul dintre cele mai bine pastrate secrete din lume

Un video publicat în 2012 devine, de la an la an, din nou actual pe diverse retele sociale. 

Motivul pentru care se intampla acest lucru e simplu: fetita care apare in filmulet da voce unor intrebari foarte coerente si, la final, articuleaza un adevar pe care il stim toti, dar pe care rareori avem curaj sa il recunoastem.

Victoria, fetita din filmuletul de mai jos, vorbeste despre sistemul economic din Canada, insa rationamentul si intrebarile pe care Victoria le adreseaza se pare ca rezoneaza, insa, si cu internautii din lumea intreaga.

"Te-ai intrebat vreodata de ce bancherii si sistemul bancar devin din ce in ce mai bogati si noi, restul, nu? [...] V-ati intrebat vreodata de ce economia noastra e de 14 trilioane, economia mondiala e de 54 de trilioane, iar valoarea instrumentelor financiare derivate inainte de criza era de 500 (cinci sute!) de trilioane?"

Acestea sunt doar cateva dintre lucrurile pe care Victoria le spune in filmuletul de mai jos. 

Victoria isi continua discursul facand o paralela intre sistemul bancar, politicile guvernamentale ineficiente si sumele uriase care graviteaza acolo. La final, fetita spune, simplu si fara prea multe menajamente pentru audienta: "Sistemul bancar a fost creat sa te transforme intr-un sclav.", o concluzie care pare sa rezoneze nu numai cu canadienii, ci si cu restul lumii. 

Arunca si tu o privire si spune-ti parerea in sectiunea de comentarii. 

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni