• PRO TV
  • Bijuteriile pe patru roți ale asului amanetului Richard Harrison. „Moșul” era pasionat de mașini clasice

Bijuteriile pe patru roți ale asului amanetului Richard Harrison. „Moșul” era pasionat de mașini clasice

Bijuteriile pe patru roți ale asului amanetului Richard Harrison. „Moșul” era pasionat de mașini clasice

Richard Benjamin Harrison, decedat luni dimineață la vârsta de 77 de ani, era un colecționar înrăit de mașini clasice. „The old man” din show-ul TV „Așii amanetului” deținea un garaj plin de piese rare.

Richard Harrison a intrat în afaceri cu antichități și piese de colecție la jumătatea anilor ’80, când a deschis împreună cu fiul său Rick un magazin de amanet, în Las Vegas. De atunci și până în ziua morții sale, „bătrânul” Harrison a colecționat bijuterii pe patru roți, pe care le cumpăra din toate colțurile Americii. Le restaura, apoi le conducea. De-a lungul anilor a strâns atât de multe, încât nu le mai știa numărul. Pentru a le menține în formă, făcea tot posibilul să le scoată din garaj măcar o dată pe săptămână, pe fiecare în parte. Iar dacă nu reușea asta, atunci măcar le pornea și le asculta cum „torc”.

FOTO: Chrysler Imperial 1966 decapotabil (sus); Cadillac Sedan DeVille 1962 (jos)

Prima sa mașină, pe care a condus-o la vârsta de 16 ani, a fost un autoturism taxi Plymouth din 1950. Însă, în garajul său au rămas piese de colecție precum un Chrysler Imperial 1966 decapotabil, un Chrysler Imperial 1963, un Cadillac Sedan DeVille 1962, un Chevrolet 150 din 1957, un Ford F100 Pickup 1955 și o mașină electrică rară, din 1960, B&Z Electra King. 

FOTO: Oldsmobile 1937 (sus); Chevrolet 150 (jos)

Însă, cea mai iubită bijuterie pe patru roți este un Chrysler Imperial 1966, pe care l-a cumpărat de la fostul proprietar după 15 ani de încercări eșuate. Această mașină a fost restaurată de fiul său Rick și de nepotul Corey cu ocazia aniversării a 50 de ani de căsnicie ai „bătrânului” Harrison. De restaurare s-a ocupat echipa bunului său prieten Danny Koker, care are show-ul TV de succes Counting Cars.

FOTO: Mașina sa favorită - captura YouTube History

A fost „ucis” de internet acum șase luni

Acum mai bine de șase luni, o farsă lansată pe Facebook anunța moartea sa. În urma acestui zvon răutăcios, bătrânul Richard Harrison a suferit un atac de cord, care l-a determinat să-și anunțe retragerea din show-ul TV „Așii amanetului”. Însă, Harrison se lupta de mai mulți ani cu boala Parkinson, care l-a însoțit până în momentul dispariției sale. 

FOTO: Admiratorii săi au semnat în cartea de condoleanțe

Anunțul morții „bătrânului” Harrison i-a șocat pe toți colaboratorii săi și pe fanii emisiunii „Așii amanetului”. Marți, la o zi după trecerea sa în neființă, admiratorii săi au sosit la magazinul de antichități și amanet în care se filmează celebrul show Pawn Stars pentru a-i aduce un ultim omagiu. Cei care l-au cunoscut și apreciat în tmpul vieții sunt așteptați și duminică la Palm Northwest Mortuary, cimitirul din Las Vegas în care Richard Harrison va fi înmormântat. 

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni