• PRO TV
  • 6 reguli de protocol ciudate pe care sunt nevoite să le respecte Kate Middleton și Meghan Markle 

6 reguli de protocol ciudate pe care sunt nevoite să le respecte Kate Middleton și Meghan Markle 

6 reguli de protocol ciudate pe care sunt nevoite să le respecte Kate Middleton și Meghan Markle 

De la modul în care mănânci, la felul în care cobori scările: protocolul regal e foarte strict și reglementează fiecare mișcare, mai mică sau mai mare, pe care o fac membrii familiei regale.

Trebuie să stea așezate ,,corespunzător"

Recent, Meghan Markle a fost în atenția presei pentru un gest considerat ,,de neiertat”. Aflată la un eveniment alături de Regină, Meghan a uitat că regula de protocol a Casei Regale dictează că femeile nu au voie să își încrucișeze picioarele atunci când stau pe scaun. Myka Meier, expert în protocol regal, a explicat, cu acea ocazie, că, deși la prima vedere poate părea o nimica toată, gestul e, în sine, foarte ofensiv, dacă judecăm din punct de vedere al protocolului regal. 

Cu alte cuvinte, unul dintre cele mai neacceptabile gesturi pe care îl poate face un membru al familiei regale e să stea așezat cu picioarele încrucușate. Regula e valabilă și pentru bărbații de sânge nobil, dar e cu atât mai gravă încălcarea ei atunci când e vorba de o femeie. Protocolul regal prevede faptul că, deși nu poți sta așezat cu picioarele încrucișate, ai voie, totuși, să le încrucișezi la nivelul gleznelor. Kate Middleton e adeseori lăudată de experții în protocol pentru postura pe care o adoptă atunci când stă așezată, considerată a fi una dintre cele mai bune posturi a unei femei din familia regală. 

Trebuie să știe să facă corect plecăciunea regală

 

???????????? #curtsy #queenelizabeth

A post shared by Sharon (@thewindsorsfamily) on

E știut că membrii familiei regale trebuie să fie impecabili și atunci când vine vorba de plecăciunile pe care trebuie să le facă în fața Reginei sau în fața altor membri de rang superior. Protocolul statutează faptul că plecăciunea nu trebuie să fie foarte amplă. Există, însă, și o excepție: poate fi amplă doar când e făcută în fața Reginei. În acel caz amplitudinea nu e considerată o greșeală de protocol, ci un semn de mai mare respect. 

Trebuie să se îmbrace ,,modest"

Femeile din familia regală au reputație de adevărate fashionista. Nu e un secret că aproape toate rochiile în care a apărut Kate Middleton în momente-cheie ale vieții ei au dispărut în câteva ore de pe rafturi. Și aici există nenumărate micro-reguli, dar cea mai importantă e să nu te îmbraci strident, în culori prea tari. De asemenea, femeile din familia regală trebuie să aibă grijă să poarte tot timpul dresuri (Meghan a încălcat deseori această regulă) și să nu poarte ojă atunci când sunt în public. Protocolul mai spune și că femeile din familia regală britanică ar trebui, în general, să încerce să nu epateze la evenimentele publice la care merg și să se îmbrace cât mai ,,modest". 

Nu pot purta haine cu decolteu generos

Un decolteu prea amplu nu e bine văzut de protocolul regal. Sunt foarte cunoscute cazurile în care Prințesa Diana era rareori văzută în public fără un clutch sau o poșetă. Experții au explicat că nu era o mare fană a accesoriilor, ci voia doar să folosească poșeta respectivă pentru a își acoperi decolteul atunci când ieșea din mașina regală, pentru a nu le da ocazia paparazzilor să îi facă o fotografie care ar fi putut fi considerată ,,compromițătoare". 

Trebuie să știe să poarte o tiară 

 

A Cartier Diadem for the Duchess of Cambridge Kate has chosen to wear the Cartier tiara , made in 1936, known in royal circles as the "Halo". It was made from a band of 16 graduated scrolls setbeith 739 brilliant and 149 baton diamonds. This stunning hair ornament was purchased by the Duke of York ( later George VI) for his wife. Once a symbol of the aristocracy, this most important of all fashionable accessories has been taken over by modern brides as a symbol of love. #cartier #cartierdiadem #cartiertiara#halotiara#katemiddleton#duchessofcambridge#katemiddletontiara#katemiddletonwedding#duchessofcambridgetiara#duchessofcambridgewedding#crownjewels#magnificentjewels #timelessjewellery#antiquejewels#royalties #royalcollection#queenelizabethcollection#jewelsofthecrown#

A post shared by Karine Zacharias (@karinezacharias) on

La prima vedere pare destul de simplu, dar adevărul e că poate fi un adevărat calvar să porți corect o tiară. Forbes scrie că o tiară regală trebuie să fie înclinată într-un unghi de 45 de grade când o privești din lateral. Tiara e opțională în zilele moderne, însă devine un element obligatoriu la nunțile regale. Mai precis, protocolul spune că mireasa trebuie neapărat să poarte una dintre tiarele existente în familia Prințului, ca semn al faptului că din acel moment încolo ea aparține (și) oficial familiei celui cu care s-a căsătorit. 

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni