• PRO TV
  • Începe Festivalul Internațional de Teatru de stradă. Zece motive pentru care nu trebuie să-l ratezi

Începe Festivalul Internațional de Teatru de stradă. Zece motive pentru care nu trebuie să-l ratezi

Începe Festivalul Internațional de Teatru de stradă. Zece motive pentru care nu trebuie să-l ratezi

Festivalul de Teatru de stradă din București a ajuns la cea de-a zecea ediție, iar aceasta se anunță cea mai promițătoare dintre toate. Iată care e programul și trupele care vor susține reprezentații în șapte puncte cheie din oraș! 

A zecea ediție a festivalului de teatru de stradă B-FIT in the Street aduce în fața bucureștenilor peste 400 de artiști din 12 țări. Ei vor susține reprezentații în șapte zone centrale din capitală, în perioada 13 iulie-5 august 2018. Iată ce nu trebuie să ratezi!

1. B-FIT in the Street aniversează zece ani de prezență pe străzile capitalei, iar ediția din acest an aduce în fața publicului mai multe trupe românești ca oricând. Explicația organizatorilor – suntem în Anul Centenarului Marii Uniri.

2. Reprezentanțiile au loc în fiecare zi de weekend (vineri, sâmbătă și duminică), între orele 19.00-23.00, în Parcul Cișmigiu, în fața Cercului Militar, în Centrul Istoric, în Piața Universității, în Piața Teatrului Odeon, în Piața Revoluției și Piața George Enescu. Primele reprezentații vor fi azi, începând cu ora 19.00.

3. Acrobați pe catalige. Unul dintre cele mai gustate momente va fi cel susținut de trupa franceză White World. Lumea albă creată de artiștii francezi din baloane, tulle, lumini și multă creativitate atrage pe cei mici cu personajele sale fantastice ce interacționează cu trecătorii și pe cei mari prin originalitatea costumelor.


4. Spectacolul păpușilor. „Între lumi” este cea mai nouă producție a companiei PIA din Portugalia. Spectacolul trupei explorează granița dintre real și ficțional, dintre lumea viilor și lumea spiritelor, într-o poveste interpretată de păpuși de mari dimensiuni. Fondată în 2002, compania PIA oferă consultanță artistică pentru FIG – International Festival of Giants.


 
5. Să cântăm la tobe africane! Drum Up Circle este un concept al actorului român Orlando Petriceanu, specializat în programe pentru copii, spectacole de improvizație, teatru și percuție. Copiii și adulții sunt invitați să cânte la tobe africane și la alte instrumente de percuție în atelierul Drum Up Circle.


6. Water Fools sau când scena este apa. Spectacolul adus de trupa franceză ne arată că apa poate fi scenă într-o reprezentanție poetică despre condiția umană. Actorii merg pe apă, mașinile plutesc, muzica e cât se poate de originală, artificiile își fac și ele loc în reprezentație; toate aceste elemente se combină pentru a crea un spectacol desprins parcă dintr-un vis.


7. Acrobații la înălțime. Italia e reprezentantă la Festivalul Internațional de Teatru de stradă de cea mai nouă producție a companiei Sonics. E vorba de un spectacol palpitant de acrobație aeriană realizat pe o scenă răsturnată și suspendată la zeci de metri deasupra mulțimii. Sonics in Wish a fost creat în 2017 pentru legendara sărbătoare Santa Rosalia din Palermo. Pe o scenă circulară cu diametrul de 10 metri, artiștii italieni execute o serie de acrobații aeriene la trapez și frânghii elastic, care promit să vă țină cu sufletul la gură.


8. Oameni colorați. De toate culorile. Un spectacol cu o vechime de peste 30 de ani, Colored People a fost creat din întâmplare. François Léger și Bruno Schnebelin conduc compania Ilotopie din anul 1980. Actorii, acoperiți în întregime în culori aprinse, erau inițial parte din spectacolul din 1985 L’Île aux Topies în Port Saint Louis. La finalul reprezentației, artiștii au fost nevoiți să traverseze orașul pe jos până la cel mai apropiat duș, iar reacția trecătorilor la vederea trupurilor colorate a fost atât de senzațională încât Léger a hotărât să transforme întâmplarea într-o intervenție artistică în spațiul public. Spectacolul Colored People a făcut înconjurul lumii.


9. Dansuri latine. Puteau să lipsească? Ei bine, nu! Trupa Aquamarine din Spania aduce la București atmosfera de cabaret pe care artiștii au experimentat-o în cadrul Concursului Națioal de Latino din sudul Spaniei. Costumele lor sunt ireale, iar dansurile sigur vă vor ține în priză.


10. Parada trupelor de teatru. Unul dintre cele mai apreciate momente ale festivalului este parada trupelor participante. Aceasta va avea loc sâmbătă, 14 iulie 2018, și începe imediat după finalul spectacolului Wish, din Piața George Enescu. Actorii vor parcurge un traseu pe Calea Victoriei, bulevardul Regina Elisabeta, după care vor poposi în Parcul Cișmigiu. La parada primului weekend B-FIT in the Street! participă bufoni, circari, acrobați, toboșari, dansatoare de cabaret, artiști pe catalige, dansatori și stegari din Austria, Slovacia, Spania, Franța și Italia.

Vezi AICI programul complet F-FIT in the Street. Festivalul Internațional de Teatru de stradă București 2018 este organizat de Primăria Municipiului București, prin ARCUB.

Sursa foto: http://fitsb.ro/

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni