• PRO TV
  • Forget Kim Kardashian! Cea mai tare fată din lume lucrează pentru NASA și are doar 17 ani

Forget Kim Kardashian! Cea mai tare fată din lume lucrează pentru NASA și are doar 17 ani

Forget Kim Kardashian! Cea mai tare fată din lume lucrează pentru NASA și are doar 17 ani

Nu trebuie să fii fan “The Big Bang Theory” sau “Silicon Valley” ca să știi că viitorul le aparține geekșilor. 

Alyssa Carson, o tânără în vârstă de 17 ani din Statele Unite ale Americii, e unul dintre copiii care au crescut cu superproducții SF ca “Star Wars”, “Star Trek”, dar și cu desene animate precum “Biker Mice from Mars” și “Saber Rider and the Star Sheriffs”. Nu e de mirare, deci, că a ales să se îndrepte spre o carieră de astronaut. 

Alyssa se pregătește în acest moment să devină și primul om care va locui pe Marte, scrie site-ul Unilad. Același site mai scrie că fata era fascinată de planeta roșie încă din copilărie, așa că a acceptat imediat propunerea NASA de a merge pe Marte, atunci când agenția spațială va trimite acolo prima misiune spațială umană. 

Mai precis, în 2033, când Alyssa va avea 32 de ani, NASA vrea să o trimită pe planeta roșie, unde ea ar urma să crească plante, să desfășoare tot felul de experimente științifice și să caute semne de viață. Ea va locui acolo aproximativ 3 ani, după care se va putea întoarce pe Terra.

NASA nu e singura agenție spațială interesată să o trimită pe tânăra astronaut pe Marte. Și SpaceX, compania lui Elon Musk, dar și MarsOne, iau în considerare posibilitatea de a o trimite mai devreme în spațiu. SpaceX a declarat deja că intenționează să bată NASA și să trimită primul echipaj uman pe Marte în 2024. Mai mult, Elon Musk a mai spus că speră ca până în 2030 să aibă deja primele colonii permanente în construcție. 

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni