• PRO TV
  • Operaţiunea de salvare a celor 12 copii blocați în peştera thailandeză, subiect de film. Dar cine îl va face primul?

Operaţiunea de salvare a celor 12 copii blocați în peştera thailandeză, subiect de film. Dar cine îl va face primul?

Operaţiunea de salvare a celor 12 copii blocați în peştera thailandeză, subiect de film. Dar cine îl va face primul?

Dramatica misiune de salvare a celor 12 copii rămași captivi pentru 18 zile într-o peșteră din Thailanda i-a inspirat pe creatorii de film. Povestea va fi transpusă într-o producție cinematografică, însă e bătaie mare în rândul producătorilor de film: cine va fi primul care îl va face?

Primul anunţ a fost făcut pe Twitter de producătorul american Michael Scott. Acesta şi-a asumat misiunea de crea o poveste inspiraţională și a o proiecta pe marile ecrane. Scott vrea să surprindă în pelicula sa valul imens de emoție creat în jurul evenimentului real și eforturile supraomenești ale salvatorilor pentru a-i recupera pe copii și pe antrenorul lor de fotbal.

Filmul va avea un buget cuprins între 30 şi 60 de milioane de dolari şi va fi, cel mai probabil, filmat în Thailanda. În prezent, compania de film din Arizona caută scenarişti şi actori recunoscuţi, însă alte detalii nu au fost dezvăluite.

Pure Flix nu este, însă, singura companie care doreşte să transpună povestea în ficţiune pe ecrane. Jon M. Chu, regizorul filmului „Now You See Me 2” şi a patru filme „Step Up”, a anunţat o colaborare cu Ivanhoe Pictures. Aceştia au avut discuţii cu oficialităţile din Thailanda pentru detalii despre proiect, dar şi cu diferite studiouri de producţie care şi-au arătat interestul pentru acest subiect.


Chu a afirmat pe Twitter că nu va lăsa industria Hollywood să „americanizeze” povestea operaţiunii thailandeze și să o transforme într-un produs superficial. „Este o poveste frumoasă despre fiinţe umane salvând alte fiinţe umane. Oricine se gândeşte la poveste ar face bine să o abordeze corect şi respectuos”, a declarat acesta.

Pe 23 iunie, nivelul de apă crescut a blocat o întreagă echipă de fotbal într-o peşteră, fără modalităţi de scăpare. Operaţiunea de salvare, care a durat aproape trei săptămani, a impresionat lumea pretutindeni şi a condus la implicarea mai multor ţări în misiunea de extragere a echipei de fotbal din peşteră.După miraculoasa salvare, antrenorul de fotbal al celor 12 băieți a mărturisit că i-a dus pe copii în peșteră pentru un ritual de inițiere, la finalul căruia ei și-au scris numele pe pereții din subteran. Ekapol Chanthawong a mărtusit că nu s-a gândit nicio clipă la pericolul la care i-a expus pe copii, deși i-a condus circa 4 km printr-o serie de galerii foarte înguste.


Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni