• PRO TV
  • Cei mai bogați manageri din lume și ciudățeniilor lor. Iată ce nu știai despre unii dintre cei mai influenți CEO

Cei mai bogați manageri din lume și ciudățeniilor lor. Iată ce nu știai despre unii dintre cei mai influenți CEO

Cei mai bogați manageri din lume și ciudățeniilor lor. Iată ce nu știai despre unii dintre cei mai influenți CEO

Șefii celor mai profitabile companii din lume nu s-au născut bogați și influenți, ci și-au construit carierele încet și cu cap. Iată câteva lucruri surprinzătoare din viața lor, care n-a fost întotdeauna roz.

Elon Musk și-a făcut praf bolidul de un milion de dolari

Înainte să devină personalitatea de azi și să construiacă rachete care să zboare în spațiu, Elon Musk a fost cuprins de febra îmbogățirii peste noapte, ca mai toți oamenii care trec printr-o astfel de experiență. În 1999, când a vândut compania pe care o crease (Zip2) pentru incredibila sumă de 400 de milioane de dolari, a vrut să sărbătorească în stil mare cumpărându-și un McLaren F1, un bolid pe care a dat un milion de dolari la acea vreme

FOTO: Bolidul lui Elon Musk înainte de accident. Captură CNN - YouTube

La scurt timp după achiziție, Musk l-a luat pe Peter Thiel (co-fondator PayPal) la o tură cu bolidul de 640 de cai putere pentru a-i arăta ce poate face. Însă, a pierdut controlul mașinii sale, a lovit un parapet și s-a rostogolit de trei ori pe șosea cu prețioasa sa mașină, făcând-o praf. Vestea proastă e că mașina nu era asigurată. Vestea bună e că amândoi au scăpat cu viață. 

Steve Jobs parca pe locurile destinate persoanelor cu dizabilități

Co-fondatorul Apple era un ciudat pentru mulți dintre colaboratorii săi. Însă, pentru alții, Steve Jobs era un neînțeles, iar asta îl făcea de-a dreptul genial. Totuși, un singur om a găsit altă explicație pentru care el parca întotdeauna pe locurile destinate persoanelor cu handicap locomotor. 

Andy Hertzfeld, designerul sistemului software al celebrului Apple Macintosh, spunea că Steve Jobs parca pe aceste locuri „crezând că ele sunt rezervate persoanelor din conducerea companiei”. În lipsa unor dovezi care să susțină asta, rămânem la părerea că, cel mai probabil, Andy glumea.

Șeful Oracle are un miliard de dolari pe cardul de credit

Larry Ellison, co-fondator al companiei Oracle, are o avere estimată la 57,4 miliarde de dolari, astfel încât nimic pe lume nu i se pare prea scump. Nici măcar o insulă din Hawaii, pe care a cumpărat-o în 2012 pentru suma de 300 de milioane de dolari. Sau o companie aeriană, pe care a achiziționat-o pentru a fi sigur că are mereu un avion la discreție pentru călătoriile sale de afaceri.  

Ceea ce este și mai surprinzător este că Ellison depășește cu regularitate cheltuielile pe care le face peste limita de un miliard de dolari a cardului său de credit. Sursa AICI.

Dick Costolo a fost actor de stand-up comedy

În vârstă de 54 de ani, Dick Costolo a fost CEO-ul Twitter în perioada 2010-2015. A părăsit compania pentru a se dedica altor proiecte, printre care se numără un post de consultant pentru seria Silicon Valley de la HBO și un post de conducere în cadrul startup-ului Patreon. 

Însă, în trecut, Dick a fost actor de comedie și făcea show-uri de stand-up comedy. A lăsat gluma la o parte când a descoperit alte metode de a face bani. Azi, averea sa se ridică la circa 13 miliarde de dolari.

Fondatorul Alibaba a picat interviul de angajare la un fast-food

Jack Ma este unul din cei 18 fondatori ai Alibaba, printre cele mai mari magazine online din lume. Însă, înainte de a deveni faimos, Ma a avut dificultăți în a se descurca de pe o zi pe alta.

În tinerețe a fost refuzat de un important lanț de restaurante fast-food, unde aplicase pentru un job de vânzător. Acum are o avere care se ridică la 40,9 miliarde de dolari.

Laura Alber gătește în avans pentru toată săptămâna

CEO-ul companiei de articole pentru casă Williams-Sonoma, Laura Alber, vrea ca familia ei să mănânce sănătos în fiecare zi. Așa că Laura gătește în weekend mâncare de prânz pentru toată săptămâna, pe care o porționează și o congelează. 

În fiecare zi ea scoate din frigider câte o casoletă cu mâncare, pe care o ia cu ea la serviciu.  

Acționarul majoritar al CBS a fost spion

Summer Redstone, om de afaceri american care deține trustul media National Amusements și controlul CBS Corporation, a fost spion în timpul celui de-al doilea Război Mondial. El a făcut parte din grupul de elită care spărgea mesajele secrete ale japonezilor, pentru a ajuta aliații să obțină controlul asupra insulelor din Pacific.

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni