• PRO TV
  • Gigantul american Google, amendat de Comisia Europeană cu o sumă-record. Care e motivul

Gigantul american Google, amendat de Comisia Europeană cu o sumă-record. Care e motivul

Gigantul american Google, amendat de Comisia Europeană cu o sumă-record. Care e motivul

Gigantul american Google urmează să primească o amendă-record de la Comisia Europeană, scrie Reuters, care citează o sursă anonimă din Comisie.

Reuters scrie că amenda ar urma să se situeze în jurul sumei de aproape 4,4 miliarde de euro și că motivul ar fi monopolul pe sistemul de operare Android. 

Agenția mai precizează că Margrethe Vestager, comisarul U.E. pentru competiție, ar urma să confirme azi amenda, în cadrul unei conferințe de presă. 

Mai precis, Comisia nu vede cu ochi buni poziţia dominantă a sistemului de operare Android, care echipează peste 80% din smartphone-urile existente pe piața globală. 

Google a mai fost amendat şi anul trecut de Comisie. Atunci a primit o amendă mai mică, de doar 2,4 miliarde de dolari, din cauza serviciului său online de căutare a cumpărăturilor.

Recordul absolut în materie de amenzi îl deține, însă, compania Apple, care trebuie să plătească U.E. (în sistem de taxe) suma de 15,4 miliarde de dolari. Alte companii care au mai intrat în vizorul Comisiei sunt Microsoft, care a fost amendată de două ori (1,4 miliarde de euro), Intel (un miliard de euro) și Facebook (100 de milioane de euro). 

Update: Comisia Europeană a confirmat o amendă de 4,34 mld de euro în cadrul unei conferințe de presă. 

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni