• PRO TV
  • Gigantul auto Ferrari, dat în judecată de familia lui Steve McQueen

Gigantul auto Ferrari, dat în judecată de familia lui Steve McQueen

Gigantul auto Ferrari, dat în judecată de familia lui Steve McQueen

Copiii lui Steve McQueen au anunțat că vor acționa în instanță firma Ferrari pentru că folosește numele actorului fără acordul lor.

Familia lui Steve a decis să meargă și în instanță pentru că Ferrari a promovat anul trecut modelul 488 Spider cu numele ,,The McQueen” și nu a obținut în prealabil acordul familiei actorului.

Compania auto a schimbat în timp numele automobilului (care costă 285.000 de dolari) din ,,The McQueen” în ,,The Actor”, însă materialele de promovare au continuat să folosească imaginea lui McQueen.

,,Deși Ferrari a schimbat numele mașinii, legătura e încă acolo, de vreme ce automobilul e promovat prin intermediul imaginii lui.”, se arată în plângerea formulată de familie. 

Procesul a fost intentat de Chad McQueen, fiul în vârstă de 57 de ani al actorului. AFP mai scrie că fiul actorului s-a întâlnit în 2011 cu reprezentanții Ferrari pentru a discuta posibilitatea de a produce o mașină inspirată de actor, dar a insistat ca ea să nu fie lansată pe piață până când familia nu își va da acordul pe toate detaliile.

Familia actorului cere în acest moment despăgubiri de aproape 3 milioane de dolari, divizate astfel: un milion pentru folosirea unei mărci înregistrate fără acord și două milioane pentru daune colaterale.

Alegerea făcută de Ferrari nu e deloc întâmplătoare, dat fiind că McQueen era un împătimit al mașinilor și a participat de foarte multe ori la celebra cursă de 24 de ore de la Le Mans.

Anul trecut, de exemplu, un Porsche din 1970 care a apărut în ,,Le Mans”, filmul din 1971 care îl are în rol principal pe McQueen, a fost vândut la licitație cu suma de 14 milioane de dolari.

De asemenea, în urmă cu patru ani, un Ferrari din 1967 pe care McQueen l-a cumpărat în timp ce filma ,,Bullitt” a fost cumpărat cu aproximativ 8 milioane de dolari la licitație. 

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni