• PRO TV
  • Facebook a închis în doar câteva ore zeci de pagini. Care e motivul

Facebook a închis în doar câteva ore zeci de pagini. Care e motivul

Facebook a închis în doar câteva ore zeci de pagini. Care e motivul

Facebook a șters în doar câteva ore zeci de pagini după ce a descoperit că sunt implicate în ,,promovarea unui comportament care nu e autentic”, se arată într-un comunicat publicat pe Facebook Newsroom. 

Mai precis, Facebook a identificat mai multe pagini (atât de de persoane, cât și branduri) pe care le-a șters pentru că ,,duceau utilizatorii în eroare cu privire la scopul și identitatea lor reală”. 

E prima dată când Facebook recurge la o asemenea măsură drastică și motivează închiderea unor pagini prin comportament nepotrivit.

New York Times scrie că aproape 300.000 de conturi urmăreau cel puțin una dintre paginile închise de Facebook.

Potrivit aceleiași publicații, persoanele și organizațiile care administrau conturile respective au cheltuit zeci de mii de dolari pentru reclamă targetată, care să atragă și mai mulți followeri. 

Ce înseamnă pentru Facebook “comportament autentic”? 

Compania a menționat că primele doua lucruri care încalcă noțiunea de ,,comportament autentic" sunt chiar numele aceste pagini (precum “Aztlan Warriors,” “Black Elevation” sau “Resisters”) și postările lor, care arată că activitatea acestor pagini era similară cu a unora administrate în trecut de IRA (Internet Research Agency), suspectată că ar fi fost condusă din umbră de Rusia.

Facebook nu a acuzat încă public Rusia de coordonarea din umbră a acestor pagini, dar NYT scrie că nu e decât o chestiune de timp până când gigantul american va da publicității date care să indice către ruși.

Compania a mai spus că aceste măsuri fac parte din încercarea Facebook de a limita derapajele de care a fost acuzată în 2016, atunci când presa a scris că Trump ar fi câștigat alegerile tocmai datorită unor asemenea eforturi coordonate de influențare a rezultatelor campaniei electorale prin manipularea utilizatorilor spre a avea și tolera vederi politice mai extremiste, precum cele promovate în discursul lui Trump.

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni