• PRO TV
  • Michael Jackson ar fi împlinit 60 de ani. Regele câștigă și azi mai mulți bani decât mulți artiști în viață

Michael Jackson ar fi împlinit 60 de ani. Regele câștigă și azi mai mulți bani decât mulți artiști în viață

Michael Jackson ar fi împlinit 60 de ani. Regele câștigă și azi mai mulți bani decât mulți artiști în viață

Pe 29 august, Michael Jackson ar fi împlinit 60 de ani. Deși ne-a părăsit în urmă cu 9 ani, Regele muzicii pop câștigă și acum mai mulți bani decât artiști în aflați pe val în acest moment.

Milioane de fani din întreaga lume s-au strâns miercuri să-l comemoreze pe Regele muzicii pop. Michael Jackson ar fi împlinit azi 60 de ani și e la fel de faimos ca și atunci când era în viață. Discurile sale se vând și azi ca pâinea caldă, iar familia cântărețului se bucură de veniturile care le generează muzica sa. Conform Forbes, care contabilizează câștigurile celor mai buni artiști în viață, Michael Jackson a încasat în ultimii cinci ani mai mulți bani decât orice celebritate decedată și mai mult decât o sumedenie de artiști faimoși care încă activează în showbiz. 

Ultimele date publicate de revista de specialitate, valabile pentru perioada octombrie 2016 – octombrie 2017, arată că muzica lui Michael Jackson a generat încasări de 75 de milioane de dolari. Regele muzicii pop a încasat cu 6 milioane de dolari mai mult decât Adele și cu 8,5 milioane de dolari mai mult decât trupa Metallica. Elton John se află abia locul 11 în clasament, cu încasări de 60 de milioane de dolari în parioada amintită. Locul I continuă să fie ocupat de Sean Combs (Diddy), cu venituri de 130 de milioane de dolari.

Thriller rămâne cel mai vândut album al megastarului, cu 33 de milioane de copii vândute în lumea întreagă. Totodată, este și cel mai vândut album din toate timpurile, care a generat venituri de 2,5 milioane de dolari într-un an.

Conform avocatului însărcinat cu administrarea averii superstarului, Howard Weitzman, Michael a încasat mai puțin de 50 de milioane de dolari în timpul vieții din contracte de cesiune a imaginii sale. Cu toate acestea, în 2009, anul morții sale, averea estimată a lui Michael Jackson se ridica la 500 de milioane de dolari

În 2016, Sony a plătit 750 de milioane de dolari pentru a cumpăra 50% din drepturile de distribuire a muzicii Regelui. În acest an, Sony a anunțat că a achiziționat cu 278 de milioane de dolari cota care îi revenea lui Michael din încasările prin EMI Music Publishing. În prezent, averea deținută de brandul Michael Jackson se ridică la circa două miliarde de dolari.

Michael Jackson s-a stins din viață la 25 iunie 2009, în urma unui infarct și a unei insuficiențe respiratorii. Raportul medical a arătat că moartea a survenit din cauza unei intoxicații cu medicamente. Medicul personal al megastarului, Conrad Murray, a fost acuzat de moartea artistului. În instanță acesta a suținut că Michael și-a injectat singur cocktail-ul de medicamente care i-a fost fatal. 

În noiembrie 2011, medicul a fost găsit vinovat de omor prin imprudență și condamnat la patru ani de închisoare. Murray a fost eliberat în octombrie 2013, cu doi ani mai devreme, datorită bunei purtări din timpul detenției.

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni