• PRO TV
  • Sean Penn va regiza un documentar controversat

Sean Penn va regiza un documentar controversat

Sean Penn va regiza un documentar controversat

Sean Penn se află în aceste zile în Istanbul pentru a lucra la un documentar despre jurnalistul saudit Jamal Khashoggi, asasinat în urmă cu două luni în consulatul ţării sale din metropola turcă, scrie AFP.

Presa locală scrie că actorul american, câştigător al două premii Oscar, a filmat câteva cadre în faţa consulatului Arabiei Saudite, alături de echipa sa de producţie.

Într-un mesaj video publicat de agențiile de presă din Turcia, Sean Penn poate fi văzut în timp ce se adresează unui cameraman în faţa unui cordon de poliţişti turci care împiedică accesul în consulat.

În acea reprezentanţă diplomatică Jamal Khashoggi, un editorialist saudit care locuia în Statele Unite şi scria în special pentru The Washington Post, a fost ucis în 2 octombrie.

Jurnalistul, un critic acid al regimului lui Mohammed bin Salman, prințul moștenitor al Arabiei Saudite, a dispărut în urmă cu trei săptămâni după ce a intrat în consulatul saudit de la Istanbul. 

Khashoggi se afla acolo pentru a obține câteva documente care îi erau necesare căsătoriei.



Arabia Saudită a negat iniţial că ar avea informaţii despre dispariţia lui Khassogi. Ulterior, oficialii saudiţi au admis că jurnalistul a fost ucis accidental într-o altercație produsă în incinta consulatului saudit.

În cele din urmă, procurorul general al Arabiei Saudite a admis că uciderea jurnalistului saudit a fost, de fapt, o crimă cu premeditare.

De la moartea jurnalistului, o mulțime de vedete și companii s-au retras din diverse evenimente care au avut loc sau urmează să aibă loc în Arabia Saudită. 



Sean Penn, în vârstă de 58 de ani, este renumit pentru luările sale de poziţie referitoare la politica şi dezbaterile din societatea americană, dar şi pentru iniţiativele lui, uneori controversate, desfăşurate în alte ţări.

De exemplu, starul hollywoodian a fost foarte criticat în urmă cu trei ani, atunci când, în colaborare cu actriţa Kate Del Castillo, a luat un interviu traficantului de droguri mexican Joachin "El Chapo" Guzman, care era pe atunci dat în urmărire generală.

Sean Penn a câştigat de două ori premiul Oscar pentru cel mai bun actor în rol principal: pentru "Mystic River" şi pentru pelicula "Milk".

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni