• PRO TV
  • Premiile Grammy 2019: Ce artiști domină topul clasamentului

Premiile Grammy 2019: Ce artiști domină topul clasamentului

Premiile Grammy 2019: Ce artiști domină topul clasamentului

Premiile Grammy 2019: Drake și Kendrick Lamar sunt de departe artiștii care se bucură de cele mai multe nominalizări, printre care se află și Record of the Year, Album of the Year si Song of the Year.

Însumând în palmaresul acestui an și o nominalizare la premiile Golden Globe, Kendrick Lamar și materialul „Black Panther:The Album” se pot lăuda cu opt nominalizări la Grammy. Drake nu se lasă mai prejos și îl urmează pe Lamar, cu șapte nominalizări pentru albumul „Scorpion”, ce reunește hit-urile acestui an – „God’s Plan”, „Nice For What” și „În My Feelings”.

Ariana Grande și Taylor Swift sunt și ele vedetele acestei gale, ambele fiind nominalizate la categoria Best Pop Vocal Album.

După încă un an în care hit-urile semnate Universal Music au cucerit inimile fanilor de pretutindeni, lista nominalizarilor la premiile Grammy este dovadă care certifica și consolidează poziția fruntașă a UMG, în raport cu celelalte case de discuri.

Artiștii UMG însumează aproape jumătate din numărul total de nominalizări la cele mai importante categorii: 5/8 pentru Record Of The Year, 4/8 pentru Album Of The Year și 4/8 pentru Song of The Year.

Trupa Greta Van Fleet întrece orice așteptări, fiind nominalizată la trei categorii: Best New Artist, Best Rock Performance (cu piesă „Highway Tune”) și  Best Rock Album („From the Fires”).

Lady Gaga, nominalizată de curând și la Premiile Golden Globe, se bucură de cinci nominalizări, inclusiv la categoriile Record Of The Year și Best Pop Duo/Group Performance (pentru „Shallow”). 

„Rockstar-ul” Post Malone și Kacey Musgraves (MCA Nashville) au primit câte patru nominalizări, inclusiv câte una pentru Album Of The Year. De asemenea, Boi-1Da (1 Music/UMC), cunoscutul producător și compozitor, este nominalizat și el la categoria Producer of the Year.

O altă reușită înregistrată de UMG este reprezentată de nominalizările lui Zedd  - la categoriile Record of the Year și Song of the Year pentru hit-ul „The Middle” (featuring Maren Morris și Grey), ale lui Shawn Mendes – Song of the Year („În My Blood”) și Best Pop Vocal Album („Shawn Mendes”), dar și pentru: Chris Stapleton (Mercury Nashville) la Best Country Album și Best Country Solo Performance, Beck (Capitol) pentru Best Pop Solo Performance, The Carters (Roc Nation) la categoria Best Urban Contemporary Album, Alexandre Desplat (Decca) pentru Best Score Soundtrack, pentru colana sonoră a filmului „The Shape of Water” și Toni Braxton (Def Jam) pentru Best R&B Album.
 

Înregistrarea anului:

I Like It – Cardi B, Bad Bunny and J Balvin

The Joke – Brandi Carlile

This Is America – Childish Gambino

God’s Plan – Drake

Shallow – Lady Gaga, Bradley Cooper

All The Stars – Kendrick Lamar, SZA

Rockstar – Post Malone, 21 Savage

The Middle – Zedd, Maren Morris


Piesa anului:

The Joke – Brandi Carlile

The Middle – Zedd

This is America – Childish Gambino

Shallow – Lady Gaga

All The Stars – Kendrick Lamar, SZA

Boo’d Up – Ella Mai

In My Blood – Shawn Mendes

God’s Plan – DrakeCel mai bun album:

Janelle Monae – Dirty Computer

Drake – Scorpion

Cardi B – Invasion of Privacy

H.E.R – HER

Post Malone – Beerbongs and Bentleys

Kacey Musgraves – Golden Hour

Brandi Carlile – By The Way I Forgive You

Kendrick Lamar, various artists – Black Panther

Poti vizualiza lista completă a nominalizarilor aici.

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni