• PRO TV
  • Record pentru Marvel: devine prima franciză cinematografică din lume cu încasări de peste 17 miliarde de dolari

Record pentru Marvel: devine prima franciză cinematografică din lume cu încasări de peste 17 miliarde de dolari

Record pentru Marvel: devine prima franciză cinematografică din lume cu încasări de peste 17 miliarde de dolari

Marvel și-a reconfirmat supremația în acest top al celor mai profitabile producții cinematografic lansate pe marile ecrane înb 2018. 

Topul mondial al celor mai profitabile filme din 2018 a fost dominat de producţiile Marvel.

Jumătate dintre cele 10 poziţii ale clasamentului filmelor cu cele mai mari încasări obţinute în acest an sunt ocupate de pelicule produse de Marvel Cinematic Universe (MCU), care stabilește, astfel, un nou record: devine prima franciză cinematografică din lume care a generat încasări de peste 17 miliarde de dolari. 

Trebuie menționat că suma finală ar putea fi mult mai mare, având în vedere că în decembrie va fi lansat încă un lungmetraj care va fi, cel mai probabil, success de box office: "Spider-Man: Into the Spider-Verse".


 

Top 10 filme cu încasări-record în 2018

"Avengers: Infinity War" se află pe primul loc al acestui top, cu încasări de peste două miliarde de dolari, devenind al patrulea film din istoria cinematografiei care a depăşit acest prag.

Din distribuţia peliculei fac parte Robert Downey Jr., Chris Hemsworth, Mark Ruffalo, Chris Evans, Scarlett Johansson, Tom Hiddleston, Zoe Saldana şi Benedict Cumberbatch.

"Black Panther", "Jurassic World: Fallen Kingdom" şi "Incredibles 2" ocupă următoarele trei poziţii şi au depăşit fiecare pragul încasărilor de un miliard de dolari.

"Black Panther" se află pe locul al doilea, cu încasări de 1,346 miliarde de dolari. 

"Jurassic World: Fallen Kingdom" ocupă poziţia a treia, cu încasări totale de 1,304 miliarde de dolari. Locul al patrulea e ocupat de pelicula "Incredibles 2", cu încasări de 1,2 miliarde de dolari. 

Filmul "Venom", cu Tom Hardy în rolul lui Eddie Brock, ocupă poziţia a cincea în acest clasament, cu încasări de 852,7 de milioane de dolari.

Locul al şaselea e ocupat de filmul "Mission: Impossible - Fallout", care a obţinut în 2018 încasări totale de 791 de milioane de dolari pe plan mondial. 

Filmul "Deadpool 2" s-a clasat pe poziţia a şaptea, cu încasări de 734,2 milioane de dolari. 

Locul al optulea l-a obținut lungmetrajul "Bohemian Rhapsody", în timp ce pe poziția a noua se află filmul "Ant-Man and the Wasp", cu încasări totale de 622,6 milioane de dolari. 

Topul 10 al celor mai profitabile filme ale anului 2018 este încheiat de lungmetrajul "Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald", film inspirat de universul seriei "Harry Potter". 

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni