• PRO TV
  • A lăsat muzica pentru politică, iar acum pilotează avioane. Cine e artistul român care a făcut această schimbare

A lăsat muzica pentru politică, iar acum pilotează avioane. Cine e artistul român care a făcut această schimbare

A lăsat muzica pentru politică, iar acum pilotează avioane. Cine e artistul român care a făcut această schimbare

Și-a dorit dintotdeauna să piloteze aeronave, dar a făcut carieră în muzică. Când țara l-a chemat, s-a înscris în politică, dar s-a întors la visul din copilărie.

Mihai Sturzu a fondat trupa Hi-Q în 1996, la Brașov, împreună cu Dana Nălbaru, și Florin Grozea. Formația a rezistat până în 2013, an în care cei trei au decis să o ia pe drumuri diferite. Proiectul lor nu a mai putut continua, deoarece niciunul nu mai era concentrat la munca pe care o avea de făcut, iar Mihai intrase în Parlamentul României. Însă, după circa patru ani petrecuți în vâltoarea politicii, fostul artist a absolvit cursurile unei școli de pilotaj și a obținut brevetul de pilot al unei companii de linie.

Românii zboară des cu această companie low-cost, astfel că e posibil ca mulți dintre ei să-l fi avut drept căpitan pe fostul component al trupei Hi-Q. Mihai Sturzu efectuează curse în Europa, dar și spre destinații exotice precum Dubai. Imediat după Anul Nou, căpitanul Sturzu, în vârstă de 39 de ani, a pilotat aeronava care îi aducea acasă, din Israel, pe câțiva foști colegi de breaslă, artiștii Adrian Enache, Iuliana Marciuc și Paul Surugiu (Fuego).

Pe 15 decembrie 2018, Mihai a sărbătorit un an de când a devenit pilot de avion de linie. Într-o postare pe Facebook, fostul cântăreț a dezvăluit că 2018 a fost un an greu, dar că s-a bucurat de fiecare zi și de fiecare secundă care s-a scurs de atunci.

„În cifre, acest an a însemnat 7 luni de training, 500 de ore de zbor, 188 de zboruri și aproximativ 38.000 de oameni pe care i-am dus în siguranță în vacanță, la job sau înapoi acasă, la prieteni și familie. Am zburat în canicula din Dubai, la 40 de grade, dar și în viscolul și frigul de azi-dimineață din Otopeni”, a dezvăluit Mihai Sturzu.

Deși se simte cel mai bine printre nori, Mihai nu a renunțat la politică. El a părăsit partidul care l-a dus în Camera Deputaților, devenind liderul filialei brașovene a unui partid nou înființat.  

Gallery

Share

Videoclipuri cu știri

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni