• PRO TV
  • Florin Piersic va avea o petrecere pe cinste de ziua lui, organizată de primărie. Cât va costa evenimentul

Florin Piersic va avea o petrecere pe cinste de ziua lui, organizată de primărie. Cât va costa evenimentul

Florin Piersic va avea o petrecere pe cinste de ziua lui, organizată de primărie. Cât va costa evenimentul

Marele actor Florin Piersic va fi sărbătorit cu mare fast la Cluj-Napoca, la împlinirea celor 83 de ani.

Consilierii locali ai Primăriei Cluj-Napoca vor decide mâine dacă vor aloca 130.000 de lei din bani publici pentru organizarea unui eveniment dedicat maestrului Florin Piersic. Actorul împlinește 83 de ani pe 27 ianuarie 2019, iar oficialii primăriei vor să-l sărbătorească așa cum se cuvine cu o zi înainte. 

Conform unui proiect de hotărâre de consiliu, edilii vor să organizeze în Cinematograful „Florin Piersic” un „eveniment omagial cultural-artistic deosebit”, la care au fost invitați mai mulți artiști ai scenei muzicale și teatrale românești. Evenimentul va fi presărat cu „momente unice de teatru, operă și folclor”.

În expunerea de motive se arată că petrecerea închinată marelui actor ar costa 130.000 de lei, bani folosiți pentru onoarariul, transportul, cazarea și masa artiștilor invitați (100.0000 de lei), sonorizare și lumini (5.000 de lei) și recepție (25.000 de lei).

Fiindcă suma solicitată provine din bugetul orașului, primăria a solicitat acordul consilierilor locali pentru aprobarea acestor cheltuieli. Consilierii locali se vor întruni mâine, 15 ianuarie 2019, pentru a decide dacă susțin proiectul.

Florin Piersic împlinește 83 de ani și este un actor foarte iubit în România. De-a lungul anilor, el a fost distins cu titlul de cetățean de onoare al mai multor orașe din țară: Cluj-Napoca, Bacău, Caracal, Baia Mare, Oradea, București, Galați și Sighet.

În 26 ianuarie 2011, în preziua aniversării a 75 de ani, Cinematograful „Republica” din Cluj-Napoca a fost redenumit în Cinematograful „Florin Piersic”, ca gest de apreciere față de reputatul actor. 

Florin Piersic s-a născut la Cluj-Napoca în 27 ianuarie 1936 și este unul dintre cei mai iubiți și de succes actori ai României.

Absolvent al Institutului de Artă Teatrală şi Cinematografică (promoţia 1957), Florin Piersic a debutat în teatru doi ani mai târziu, pe scena Teatrului Naţional din Bucureşti, cu rolul titular în spectacole precum „Discipolul diavolului”. A fost protagonistul unor spectacole ca „Tragedia optimistă”, „Zbor deasupra unui cuib de cuci”, „Gaiţele” și „Străini în noapte”.

În cinematografie, Florin Piersic a debutat în anul 1957, în filmul franco-român „Ciulinii Bărăganului”, scris şi regizat de Louis Daquin, după un roman de Panait Istrati.

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni