• PRO TV
  • Edvin Marton vine la București să cânte rock simfonic

Edvin Marton vine la București să cânte rock simfonic

Edvin Marton vine la București să cânte rock simfonic

Unul dintre cei mai apreciați violoniști ai momentului, Edvin Marton, revine în România în acest an pentru un concert memorabil.

De la Vivaldi la Metallica, Edvin Marton va aborda două genuri muzicale ce merg atât de bine unul cu celălalt. Violonistul vine la București pe 16 mai 2019, pentru a le aduce fanilor muzicii rock și ai muzicii simfonice concertul său legendar, Rock Symphony. Artistul ucrainean de origine maghiară va urca pe scena Sălii Palatului alături de orchestra sa.

Biletele au fost puse în vânzare în rețeaua Iabilet.ro și costă 40 lei, 64 lei, 96 lei, 144 lei, 192 lei și 240 de lei

În cadrul concertului de la Sala Palatului, artistul va interpreta celebre melodii rock pe faimoasa vioară Stradivarius Ex Auer, evaluată la 7 milioane de dolari. Datorită valorii sale, vioara călătorește în permanență alături de cel puțin doi bodyguarzi. 

Născut într-o familie cu înclinații muzicale, Edvin Marton a început să ia lecții de vioară de la 5 ani. La 8 ani a fost admis la una dintre școlile pentru cei mai talentați muzicieni, Central Tchaikovsky Music School din Moscova.

Extrem de precoce, Edvin Marton a susținut primul concert important la vârsta de 12 ani, împreună cu Orchestra Simfonică din Moscova. La 17 ani și-a început studiile la Academia de Muzică Liszt Ferenc din Budapesta, iar în 1993 a devenit tânărul solist al National Philharmonic Concert Agency din Ungaria.

Conform etichetei originale, vioara la care cântă în prezent Edvin Marton a fost realizată în anul 1699. Aceasta reprezintă un exemplu perfect al instrumentelor de tip „long pattern” produse de Antonio Stradivari între 1690 și 1700. Perfecțiunea meșteșugului și eleganța plină de stil a acestor viori este evidențiată în cazul Ex Auer prin alegerea făcută în ceea ce privește lemnul. Modelul natural al acestuia, combinat cu lacul de culoarea rubinului, îi subliniază frumusețea și liniile perfecte. 

Câștigător al unui premiu Emmy pentru cea mai bună compoziție originală, Edvin Marton a cucerit audiența internațională după colaborarea cu patinatorul rus Evgeni Plushenko și după câștigarea concursului Eurovision în anul 2008, alături de Dima Bilan.

În toamna anului trecut, Edvin a fost invitat să participe în calitate de jurat în cadrul celei de-a 18-a ediții a celui mai mare festival internațional de interpretare din România - Cerbul de Aur. Recitalul său din Piața Sfatului din Brașov a primit aprecierea numerosului public prezent la eveniment, dar și a telespectatorilor de acasă. 

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni