• PRO TV
  • PRO CINEMA transmite o zi întreagă același film

PRO CINEMA transmite o zi întreagă același film

PRO CINEMA transmite o zi întreagă același film

Ce poate fi mai rău decât să ai o zi îngrozitoare? Te dai bătut? Răspunsul e unul singur: să constați că acea zi se repetă, la nesfârșit. PRO CINEMA transmite pe 2 februarie același film. Da, toată ziua.

Bill Murray aduce la PRO CINEMA, în acest weekend, toată frustrarea acumulată într-una dintre cele mai superstițioase zile din an, 2 februarie. Actorul este cap de afiș în pelicula Ziua Cârtiței, care va fi la Pro Cinema sâmbătă, 2 febuarie 2019, TOATĂ ZIUA. Te invităm să trăiești sentimentul unei zile puse pe repeat alături de Bill Murray (Phil Connors), la PRO CINEMA!

Așadar, fii cu ochii pe PRO CINEMA începând cu ora 8.00 dimineața! Dacă nu te-ai trezit încă, nu-i problemă! Poți vedea filmul la orele 12.15, 14.15, 16.15, 20.30, 22.30. Ziua Cârtiței te va prinde și pe tine, oriunde te-ai afla.

Din distribuția filmului Ziua Cârtiței mai fac parte Andie MacDowell (Rita Hanson), Chris Elliot (Larry), Stephen Tobolowsky (Ned Ryerson) și Brian Doyle-Murray (Buster Green).

O zi plină de superstiții

Ziua cârtiței e o sărbătoare tradițională în Statele Unite ale Americii și Canada, dar care își are rădăcinile în tradiția primilor imigranți vorbitori de limbă germană stabiliți în Pennsylvania. Americanii urmăresc cu atenție ziua de 2 februarie, în care se zice că atunci cârtițele ies din bârlog și prevestesc vremea. 

Prima ceremonie din Ziua cârtiței a avut loc în Punxsutawney, un mic târg din vestul statului Pennsylvania, când o cârtiță botezată Punxsutawney Phil a fost scoasă din bârlog pentru a le spune oamenilor când va veni primăvara. Phil, care e de fapt o specie de marmotă, este unul dintre cei mai vechi meteorologi din lume. Conform tradiției, dacă animalul își poate vedea umbra când iese din bârlog, înseamnă că iarna mai durează încă șase săptămâni. Atunci când cârtița nu-și poate vedea umbra pe pământ, e semn că primăvara e aproape.

Pe 2 februarie 2018, marmota Phil și-a văzut umbra, prevestind venirea primăverii

Tradiția a fost repede asimilată și de locuitorii din sud-estul statului Pennsylvaniam dar și de o serie de alte orașe din SUA și Canada. După apariția filmului Ziua Cârtiței, superstiția s-a răspândit și mai mult pe continentul nord-american.

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni