• PRO TV
  • Românul care a făcut primul metru de autostradă din Moldova: „Nu vreau să fiu ministru, vreau autostrăzi”

Românul care a făcut primul metru de autostradă din Moldova: „Nu vreau să fiu ministru, vreau autostrăzi”

Românul care a făcut primul metru de autostradă din Moldova: „Nu vreau să fiu ministru, vreau autostrăzi”

Suceveanul Ștefan Mandachi a dat naștere unei mișcări de protest cum nu s-a mai întâlnit în România. Antreprenorul din Moldova e susținut de zeci de mii de români, antreprenori și chiar politicieni.

„Șîeu” este unul dintre sloganurile aflate pe buzele a zeci de mii de români care susțin că a venit vremea ca politicienii să lase vorba și să se apuce de treabă. Pentru Ștefan Mandachi, antreprenorul din Suceava, această treabă este construcția de autostrăzi, singurele care pot ajuta afacerile să se dezvolte și care le pot permite românilor să se deplaseze, dintr-un colț în altul al țării, rapid și în siguranță.

Antreprenorul sucevean a construit din banii lui, pe un teren proprietate personală, primul metru de autostradă din Moldova, pentru a sensibiliza politicienii să răspundă grabnic la o nevoie stringentă a tuturor românilor.

„Vreau să fie un semnal de alarmă suficient de important încât să se apuce de treabă. Vreau să văd începutul autostrăzii și cum evoluează. Vreau să fiu inundat de o bucurie imensă și să mă duc să-i văd pe baricade, cum construiesc, cu căștile pe cap”, a spus Ștefan Mandachi în cadrul unui interviu acordat stirileprotv.ro.

Gestul său a sensibilizat zeci de mii de cetățeni care pierd ore importante din viața lor în fiecare săptămână pe drumurile țării. Valul imens de simpatie care a urmat a fost generat, spune Mandachi, de o nevoie și de „teama că vor trece decenii multe și vom rămâne tot fără autostrăzi”. Zeci de mii de români vor veni la Suceava pe 15 martie, la ora 15.00, pentru a participa la dezvelirea metrului de autostradă construit de Mandachi între Voroneț și Putna. Oameni de afaceri importanți au anunțat că susțin demersul său oprind lucrul.

„Viorel Cataramă a răspuns și îi mulțumesc, pentru că el va suspenda activitatea celor o mie de angajați pe care-i are. Domnul Gigi Becali și domnul Ion Țiriac, încă n-am auzit, dar mai au timp să facă și ei provocări”, mai spune Mandachi.

Ștefan Mandachi spune că nu-și dorește să blocheze drumul spre Suceava, că evenimentul din 15 martie nu e o formă de protest violentă. El recomandă tuturor celor care îi susțin inițiativa să întrerupă lucrul timp de 15 minute, oriunde s-ar afla, la orice oră, pentru a fi solidari cu mișcarea sa de protest.

„Terenul pe care e construit metrul de autostradă e al meu. Acolo încap câteva mii de oameni. Primarul comunei Bosanci a pus un afiș în primărie prin care roagă oamenii care dețin terenuri să ne lase să venim cu invitații, cu manifestanții, că sunt mai multe parcele. S-a primit acceptul de la vecini și toți vor pune la dispoziție parcelele respective ca să se desfășoare evenimentul”, a dezvăluit Mandachi.

Antreprenorul susține că nu a făcut acest demers pentru a-și face reclamă sau pentru a-și spori capitalul de imagine în vederea unei intrări în politică.

Nu-mi doresc să fiu ministrul transporturilor. Nu vreau să fac politică. Nu vreau să fiu niciun ministru. Vreau să fiu Ștefan Mandachi, antreprenorul de la Sfântu Ilie. Eu nu mă pricep la politică, nici nu știu cine sunt miniștrii actualului guvern. Nu știu cum să fac lucrurile să meargă din postura unui politician, dar pot să vă spun că știu să fac lucrurile să meargă din postura unui antreprenor”, a dezvăluit Mandachi.

Iată mesajul său pentru românii din toată țara!

Suceveanul spune că ar construi oricând o autostradă întreagă, de la Suceava la București. „Cu cel mai mare drag. Să facă un cadru legal, să existe o coaliție de antreprenori care pot să facă un astfel de drum. Eu nu vreau să construiesc drumuri. Nu am făcut proiectul ăsta ca să câștig vreo licitație, să construiesc poduri sau mai știu eu ce. Dar sunt antreprenori care sunt mult mai capabili decât cei care au putut să construiască”, a spus suceveanul.

Citește mai multe pe stirileprotv.ro!

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni